NRGreport
Menü

Ámon Ada

Vezető tanácsadó, Energiaklub.

Okleveles közgazdász, húsz éven át volt az Energiaklub igazgatója, jelenleg vezető tanácsadója. Az itteni feladatai mellett dolgozott a londoni székhelyű International Institute for Energy Conservation (IIEC) konzulenseként, a CEE Bankwatch (Bankfigyelő Hálózat) energiakoordinátoraként és az Európai Parlament Zöld Frakciójának energia-tanácsadójaként is. 2004 és 2008 között az Országos Környezetvédelmi Tanácsnak tagja volt és több kampány és nemzetközi program igazgatótanácsában is tevékenykedett.

Számos, nemzetközi kooprodukcióban készülő kiadványban működött közre szerzőként, publikációi leginkább az energiapolitikai döntéseket elemzik.

2015. júniusától a fenntarthatóság irányába mutató szakpolitikák kidolgozásában úttörő szerepet vállaló E3G – Harmadik Generációs Környezetvédelem – berlini irodáját segíti szakértőként. Feladatai között szerepel a G20 országcsoport energiahatékonysági politikájának és finanszírozási gyakorlatának alakítása, valamint a közép-európai országok klímapolitikai felzárkoztatása.

www.e3g.org - Third Generation Environmentalism

Forrás: NRGreport

NR címlapCímlap

Nincs esély a globális klímaszolidaritásra?

Nincs esély a globális klímaszolidaritásra?
Fenntarthatóság Willem H. Buiter, a Citigroup volt vezető közgazdásza, a Columbia Egyetem vendég-professzora, Copyright: Project Syndicate, 20202020-02-21 05:57

bővebben »

A Tesla titka 2.

A Tesla titka 2.
Vállalatok Szabó Dávid, a Hold Alapkezelő portfóliómenedzsere2020-02-20 05:59

bővebben »

Még több cikk »