NRGreport
Menü

Csiba Péter

Elnök-vezérigazgató, MVM.

Az 51 éves Csiba Péter a Budapesti Műszaki Egyetemen szerzett gépészmérnöki diplomát. Az MBA-t a London Business School – Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem közös programján tette le. Később részt vett a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem Egészségügy- és Kórházmanagement szakirányú képzésén. Szakmai pályáját 1987-1990 között az Orvosi Műszer Szövetkezet (Omszöv) fejlesztőmérnökeként kezdte. 1991-ig a Ramovill Kereskedőház orvostechnikai eszközök értékesítésével foglalkozó értékesítési vezetője. 1997-ig öt éven át a svéd AGA Gas hazai leányvállalatát fejlesztette országos céggé értékesítési és marketingigazgatóként. Ezután az egészségügyi szolgáltatói szektorban tevékenykedő Olympus Hungary Kft. alapító ügyvezetője, amelyet az ott töltött nyolc év alatt több száz fős vállalattá szervez.

Később az építőiparban is kipróbálta magát: 2007-ig a Futó Péter nagyvállalkozó tulajdonában lévő, ingatlanfejlesztési profilú Futureal lakásépítési üzletágának vezérigazgatója. 2007-től először a svájci hátterű Atel Energia Kft. (ma Alpiq) cégvezetője és értékesítési igazgatója, 2008-tól pedig az akkor GDF Suez-tulajdonú Dunamenti Erőmű vezérigazgatója. 2010-től a GDF Suez Energia Holding Hungary Zrt. vezérigazgató-helyettese, a GDF Suez Energia Magyarország Zrt. gazdasági és portfóliókezelési vezérigazgatója, valamint a Dunamenti Erőmű igazgatóságának elnöke. A GDF Suez magyarországi főmegbízottjaként felelt a cégcsoport és a hazai leányvállalatok képviseletéért.

Csiba Pétert 2015. június 29-én nevezték ki az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. elnök-vezérigazgatójává. Pozícióját 2015. augusztus 15-étől tölti be. Szabadidejében szeret sportolni, motorozni, kerékpározni, teniszezni, síelni - néhány éve a Magyar Motorsport Szövetség volt szakmai alelnöki tisztségét is betöltötte.

Forrás: NRGreport