Cégtár

MOL – Magyar Olaj- és Gázipari Nyrt.

NRGreport | 2015.08.29. 13:15

A MOL-csoport

A több mint 40 országban jelenlévő, és közel 28000 munkatársat foglalkoztató MOL-csoport Kelet-Közép Európa egyik vezető, nemzetközi független olaj- és gázipari vállalata. A MOL-csoport fő tagjai: Magyarországon a MOL Magyarország, Szlovákiában a Slovnaft, Horvátországban az INA, melyek mindegyike a régió kiemelkedő vállalata, és amelyek együtt tökéletes alapot nyújtanak a csoport további növekedéséhez, jelentős mértékben hozzájárulva a nemzetközi olaj- és gázipar terén elért sikerekhez. 

E közös munkának köszönhetően a MOL-csoport mára a nemzetközi szempontból is jelentős, sokszínű vállalatcsoporttá vált: portfoliójában kiemelt szerepe van a kutatás-termelésnek, 14 országban végez olaj- és gázkutatási tevékenységet,  8 országban termelési tevékenységet, és közel 2000 benzinkutat működtet Közép- és Délkelet-Európa 11 országában. 
 
A vállalatcsoport irányítási szervezete a budapesti MOL-csoport központ, amely a régió egyik legjelentősebb nagyvállalati iránytószerve. Innen történik a több mint 40 országra kiterjedő működés ellenőrzése, irányítása. 
 
A MOL Magyarország

A MOL Magyarország a MOL-csoport tagja, hazánk és a régió gazdaságának meghatározó szereplője, tevékenysége az ellátási lánc összes elemére kiterjed. A vállalat és jogelődje közel 80 éve végez szénhidrogén-kutatást és kitermelést Magyarországon. Százhalombattai finomítója évente 1,2 millió tonna benzint és 3,5 millió tonna gázolajat gyárt. 363 MOL benzinkút üzemel az országban. A MOL Magyarország jelen van a műanyag-feldolgozó iparágban is. A tiszaújvárosi MOL Petrolkémia több mint négy évtizede állít elő versenyképes minőségű alapanyagokat és vezető helyet foglal el a régió petrolkémiai iparában. 

A MOL-csoporton belül a MOL Magyarország felelős a csoport romániai, szlovéniai és szerbiai működéséért is.

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.