NRGreport
Menü

Robbanás előtt a lítiumipar

Míg az olaj és más árupiaci termékek ára hónapok óta tartó lejtmenetben van, a rohamosan fejlődő akkumulátorgyártáshoz nélkülözhetetlen ásvány, a lítium lehet a következő slágertermék, amire a befektetőknek érdemes lesz figyelniük. A nagy dél-amerikai lítiumtermelő országok mellett pedig - nem utolsósorban a Tesla hatására - Nevada is helyet követel magának a térképen.

A világ lítiumkészletének nagy részét néhány dél-amerikai állam, Argentína, Chile és Bolívia, valamint Ausztrália és Kína tudhatja magáénak. A piacra belépő új amerikai cégek ugyanakkor Nevadát tehetik meg az iparág egyik új központjának, amihez nélkülözhetetlen lendítőerőt adhat a Tesla készülő új akkumulátorgyártó óriásüzeme - írja elemzésében az Oilprice.com.

Szakértők már évekkel ezelőtt megjósolták a közelgő lítiumforradalmat, de a befektetők eddig félve nyúltak ehhez a termékhez. A lítium felhasználása az egyre szaporodó akkumulátorgyárak miatt folyamatosan nő, és a készülő robbanáshoz nagyban hozzájárulnak a forradalmi megoldásairól híres Tesla megrendelései, amelyek nemcsak a lítiumgyártóknak, hanem a kitermelésben működő cégeknek is hatalmas hasznot hoznak a közeljövőben.

A közlekedésben vagy akár a háztartások mindennapi életében, például okostelefonokban, laptopokban, vagy akár napelemekben használt lítiumakkuk piaca becslések szerint évi 20 százalékkal bővülhet, ami azt jelenti, hogy a kereslet ötévente megduplázódik. A fejlesztésekben élenjáró Tesla már több megállapodást is kötött kanadai és brit cégekkel lítiumszállításra, de a cég többször is jelezte, hogy szívesen látna helyi forrásokat, már csak azért is, mert a vállalat ebben az államban működteti majd akkumulátorgyártó kapacitásának többségét.

Több amerikai vállalat érdekelt már a nevadai lítiumbizniszben, közülük az egyik új szereplő, a Dajin Resources Corportion két nevadai területen is nagyszabású kitermelési projekteket folytat. A cég egy vulkanikus eredetű területen dolgozik, ahol a szakértőik szerint hatalmas mennyiségű lítium halmozódhatott fel. A 100 százalékban saját tulajdonú cég ráadásul az úgynevezett lítiumtavak kitermelésében is folytat kutatásokat, és ha sikerrel járnak, a cég lehet a befektetők következő kedvenc célpontja.

A lítiumot sós vízből nyerik ki, kitermelése könnyű és olcsó, és Nevada gazdag ilyen lelőhelyekben. Ez pedig azt jelenti, hogy az amerikai cégeknek olcsó, helyben előállított alapanyag áll majd rendelkezésükre, és nem kell feltétlenül a Lítium-háromszögnek nevezett dél-amerikai hármastól, Bolíviától, Argentínától és Chilétől kell vásárolni a szükséges mennyiséget. Márpedig ez a mennyiség nem kevés: egyetlen akkumulátorgyár beindításához nem kevesebb mint 15 ezer tonna lítiumra van szükség évente.

A Tesla akkugyárának építési munkálatai már elkezdődtek. A Forbes szerint a gyárban 500 ezer elektromos autó számára készülnek majd lítium-ion akkumulátorok és az üzem 2020-ra éri el teljes kapacitását. A Tesla készülő gyára ráadásul csak a jéghegy csúcsa. Egy, az amerikai Napenergia és Hidrogén Kutatási Központ által készített elemzés szerint az idei év végére több mint egymillió elektromos autó közlekedik majd az utakon világszerte, ami szintén a lítium iránti kereslet növekedését jelzi. A Roskill tanácsadócég becslései szerint pedig 2012 és 2017 között a kereslet több mint kétszeresére nő.

A járműipar és a telekommunikációs eszközök gyártói mellett az energiarendszerek üzemeltetői is nagy lehetőséget látnak a lítiumban. A General Electric szerint például 2020-ig négyszeresére, 6 milliárd dollár értékűre nő a szektor, köszönhetően azoknak az ipari akkumulátorokkal működtetett külső energiatárolási megoldásoknak, amelyekkel hatékonyabban kihasználható a szakaszosan rendelkezésre álló nap- és szélenergia.

Forrás: Oilprice