Fenntarthatóság

Donald Trump szélturbináktól félti skóciai golfpályáját

NRGreport | 2015.10.08. 14:02

Donald Trump amerikai elnökjelölt az Egyesült Királyság legfelsőbb bíróságához fordul a golfpályája közelében tervezett szélerőművek miatt.

Donald Trump, amerikai republikánus elnökjelölt az Egyesült Királyság legfelsőbb bíróságán folytatja kampányát azok ellen a szélerőművek ellen, amelyeket a skóciai Aberdeenshire partjainál lévő golfpályája közelében terveznek felépíteni. Trump szerint a szélturbinák zavarják a kilátást – írja a The Guardian.

Az ügy eddig minden skót bíróságon elbukott, ezért döntött úgy az amerikai milliárdos, hogy a legfelsőbb bíróságon próbálja megakadályozni, hogy a Menie golfresorttól látótávolságban felépüljenek a part menti szélerőművek.

A vagyonát főként ingatlanbefektetéseiből szerző Trump korábban kijelentette, hogy akár 1 milliárd dollárt sem sajnál politikai ambícióira, így vélhetően nem okoz neki különösebb anyagi gondot egy újabb, hosszan elhúzódó jogi procedúra. Sőt azt is bejelentette, hogy ha a legfelsőbb bíróságon is sikertelenül jár, tovább viszi az ügyét az uniós bíróságra. A 69 éves Trump várhatóan nem vesz részt személyesen a Westimnsterben csütörtökön kezdődő első tárgyalási napon.

Az Aberdeentől északra, védett területen lévő ingatlant 2006-ban vásárolta Trump és azonnal megkezdték a golfpálya építését. 2011-ben az Aberdeen Offshore Wind Farm Ltd. az 1989-es villamos energia törvény alapján engedélyekért folyamodott egy villamosenergia-termelő állomás és tengeri szélerőművek építéséhez.

A skót kormány 2013-ban 11 szélturbina megépítésére adott engedélyt. Ezek a golfpályától 2,5 kilométerre állnának és Trump szerint óriási sebet ejtenének a térség látképén – írja a The Guardian.

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.