NRGreport
Menü

Eladta visszasajtoló kútját a Pannergy leánycége

A PannErgy Nyrt. közleményben tájékoztatta a tőkepiac szereplőit, hogy leányvállalata, a DoverDrill Kft. a tulajdonában álló ingatlant és visszasajtoló kutat értékesítette.

A PannErgy Csoport stratégiai célkitűzése geotermikus projektek fejlesztése és azok minél hatékonyabb működtetése, továbbfejlesztése és bővítése. Ehhez a célkitűzéshez a társaság folyamatosan alakítja és illeszti a legmegfelelőbb tőkeszerkezetet és eszköz-forrás struktúrát. Ezzel összhangban a DoverDrill Kft. értékesítette a tulajdonában álló Kistokaj külterületén elhelyezkedő kivett beruházási területet, a rajta elhelyezkedő visszasajtoló kutat és a kút hasznosításával kapcsolatos bizonyos jogokat.

Az értékesítési ár 1.690 millió forint, mely vételárat vevő eladóval együttműködve egy összetett finanszírozási struktúra igénybevételével teljesít. Vevő a termálkutat a Miskolci Geotermikus rendszer szolgálatában vállalja hasznosítani, a MIGE Zrt. és a Kuala Kft. összesen 4 db termálkútja működésének és kapacitásának támogatására. Az érintett felek közötti jövőbeni együttműködés a tranzakciót megelőző, eredeti szolgáltatásárazási feltételek mellett folytatódik.

A tranzakció során az érintett felek – beleértve kapcsolt vállalkozásaikat – észszerű és hasonló ügyletek során szokványosan alkalmazott kötelezettségvállalásokat eszközöltek és jogokat szereztek egymással szemben.

A tranzakció eredményeként a PannErgynek IFRS szerinti megközelítőleg 1,1 milliárd forint egyszeri egyéb eredménye – nyeresége – keletkezik.

Forrás: PannErgy