NRGreport
Menü

Engedélyt kapott a Mol a román kormánytól

A Mol megkapta a román kormány engedélyét, így elkezdheti a határ menti területeken az olajkutatási munkákat - ez a külügyi tárca közleményéből derült ki, amely a román külügyminiszter békülékeny hangvételű nyilatkozatára reagált.

Magyarország elkötelezett és nyitott a kapcsolatok rendezése mellett. Bizakodásra ad okot, hogy a román külügyminiszter májusi budapesti látogatásán kötött megállapodások teljesülése elkezdődött azzal, hogy a Mol megkapta a román kormány engedélyét, így elkezdheti a határ menti területeken az olajkutatási munkákat - közölte a a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM).

A tárca közleményében arra reagált, hogy Bogdan Aurescu román külügyminiszter szerda este úgy nyilatkozott: a román-magyar államközi kapcsolatokban a konszenzuson alapuló megoldásokat kell keresni, mert az egyoldalú megközelítés nem vezet a vitás kérdések tartós rendezéséhez. 

A KKM-nél hangsúlyozták: Magyarországnak Románia stratégiai partnere; a két ország tagja az Európai Uniónak, a NATO-nak; szomszédos államok; Romániában jelentős magyar közösség él; továbbá Magyarország második legjelentősebb exportpiaca Románia.
 

Forrás: MTI

NR címlapCímlap

Nincs esély a globális klímaszolidaritásra?

Fenntarthatóság Willem H. Buiter, a Citigroup volt vezető közgazdásza, a Columbia Egyetem vendég-professzora, Copyright: Project Syndicate, 2020 | 2020-02-21 05:57
Nincs esély a globális klímaszolidaritásra?

bővebben »

A Tesla titka 2.

A Tesla titka 2.
Vállalatok Szabó Dávid, a Hold Alapkezelő portfóliómenedzsere2020-02-20 05:59

bővebben »

Még több cikk »