Szabályozás

Ennyit fizetnek az energetikai auditorok

NRGreport | 2015.10.19. 06:02

Az energiahatékonysági törvény alapján a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal elnöke meghatározta az energetikai auditorok és energetikai auditáló szervezetek által fizetendő regisztrációs és nyilvántartási díjakat – a tarifa a pénteki Magyar Közlönyben jelent meg.

Az energiahatékonysági törvény definíciója szerint az energetikai auditálás meghatározott módszerrel végzett eljárás, amelynek célja ismeretek gyűjtése valamely épület vagy épületcsoport aktuális energiafogyasztásáról. Az audit meghatározza és számszerűsíti a költséghatékony energiamegtakarítási lehetőségeket, és beszámol az eredményekről.

Az auditálást – megfelelő képzettséggel rendelkező – magánszemélyek, illetve auditáló szervezetek végezhetik. A regisztrálásukat és nyilvántartásukat a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal végzi.

A mostani elnöki rendelet a regisztrációs díjat 40 ezer forintban szabja meg a magánszemély auditoroknál, a szervezeteknek pedig 60 ezer forintot kell fizetniük. Az éves nyilvántartási díj 16 ezer forint a magánszemélyek számára, és 200 ezer forint a szervezeteknek.

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.