NRGreport
Menü

Tartósan alacsony olajárakra készül a BP

Költségcsökkentésbe kezd a brit British Petrol (BP) olajvállalat, mivel hosszú távon is alacsony olajárakra számít - írja a CNBC.

A társaság várakozásai szerint 2017-ig a 60 dollár körüli olajárak valószínűek, ezért jelentős költségcsökkentésekről döntött a cégvezetés. Ezen felül azt is tervezi, hogy jövőre 3-5 milliárd dollár értékben válik meg egyes vagyonelemeitől.

Bob Dudley, a BP vezérigazgatója a társaság közleményében elmondta: az elmúlt évben határozott lépéseket tettek annak érdekében, hogy a BP-t felkészítsék a tartósan alacsony olajárakra és ezen lépések eredményei már látszanak. A következő lépés a vállalat pénzügyi egyensúlyának újrahangolása lesz.

Ennek részeként a BP idén már harmadszor csökkentette az idei évre vonatkozó tőkeberuházásait és kedden bejelentette, hogy a korábbi 20 milliárd dollárról 19 milliárd dollárra csökkenti idei befektetéseit is.

A Goldman Sach befektetési bankház eheti elemzésében az olajárak további csökkenését valószínűsíti 2016 tavaszáig - írja a CNBC.

Forrás: CNBC