NRGreport
Menü

Hatalmas veszteség a Shellnél

A Royal Dutch Shell egy évtizede nem látott veszteségről számolt be harmadik negyedéves gyorsjelentésében. A társaság elsősorban a sorvadó olajárakra hivatkozik jelentésében, mely gyengébb lett az elemzők várakozásainál.

A Shell részvényeinek árfolyama közel 2 százalékos mínusszal reagált a hírre csütörtökön délelőtt. A gyorsjelentés a Bloomeberg elemzői prognózisa alatt maradt.

Az egyszeri tételektől és készletadatoktól tisztított profit 70%-kal, 1,77 milliárd dollárra zuhant, míg az elemzők 2,92 milliárd dollárt vártak. A Shell vesztesége a harmadik negyedévben 7,42 milliárd dollár volt, az egy évvel korábban elért 4,46 milliárd dolláros nyereséghez képest.

A társaság 4,61 milliárd dollárt volt kénytelen leírni a bezárt alaszkai és kanadai fúrások miatt, míg 3,63 milliárd dolláros vesztesége származott az olaj- és földgázárak csökkenésének köszönhetően.

A társaság korábban azt közölte, mindent megtesz annak érdekében, hogy a befektetők érdekei ne sérüljenek.

Forrás: NRGReport

NR címlapCímlap

Nincs esély a globális klímaszolidaritásra?

Fenntarthatóság Willem H. Buiter, a Citigroup volt vezető közgazdásza, a Columbia Egyetem vendég-professzora, Copyright: Project Syndicate, 2020 | 2020-02-21 05:57
Nincs esély a globális klímaszolidaritásra?

bővebben »

A Tesla titka 2.

A Tesla titka 2.
Vállalatok Szabó Dávid, a Hold Alapkezelő portfóliómenedzsere2020-02-20 05:59

bővebben »

Még több cikk »