NRGreport
Menü

A Flaga Gáz felvásárolta a Total PB-gáz üzletágát

Az amerikai UGI International cégcsoporthoz tartozó Flaga Csoport szeptemberben megvásárolta a Total magyarországi PB-gáz üzletágát, ezzel meghatározó szereplővé vált Magyarországon. Az üzleti tevékenység összehangolása fennakadás-mentesen történik, az ügyfelek és partnerek tájékoztatása folyamatos, a kiszolgálás zökkenőmentes.

A Total tavaly novemberben jelentette be, hogy eladja magyarországi pébégáz üzletágát az amerikai UGI International cégcsoportnak. A tranzakciót a Gazdasági Versenyhivatal a körülmények részletes felülvizsgálata után engedélyezte. Ezt követően a Flaga Csoport idén szeptember 1-jén vásárolta meg a Total magyarországi PB-gáz üzletágát. A vételár a felek megállapodása szerint nem nyilvános.

A Total Hungaria Kft. tulajdonosváltásával egy időben a társaság neve is megváltozott. A Társaság új neve Flaga Hungária Kft. A Flaga Gáz Kft. és a Flaga Hungária Kft. párhuzamosan, közös irányítással, közös üzletpolitikával működik. Együttesen meghatározó piaci szereplők Magyarországon. Termékeiket Flaga Gáz márkanéven forgalmazzák.

Mindkét vállalat változatlan létszámmal, a meglévő telephelyeken folytatja tevékenységét, leépítést nem terveznek. Ügyfeleik szerződései változatlan kondíciókkal továbbra is érvényben maradnak, a Total meglévő partnereit a Flaga Hungária Kft. változatlan feltételekkel szolgálja ki. A kapcsolattartás és a megrendelések is a megszokott rendben mennek, vagyis csak a név változik, a szolgáltatás nem.

A Flaga véleménye szerint az összeolvadás a szolgáltatás színvonalának jelentős javulását eredményezheti, ami a vállalat legfőbb célkitűzése. Álláspontjuk szerint a javuló piaci pozíciónak köszönhetően javul a logisztikai háttér, biztonságosabbá válik az ellátás, gyorsabban tudnak reagálni a megkeresésekre, rendelésekre, így magasabb színvonalon tudják kielégíteni a fogyasztói igényeket. Ugyanakkor tisztában vannak azzal, hogy az egyesüléssel vállalt minőségjavítás nagy kihívás, de bíznak benne, hogy a vállalat erős szakmai és pénzügyi háttere, valamint a folyamatos fejlesztések megfelelő alapot biztosítanak mindehhez.

Az UGI International vezető nemzetközi pébégáz-forgalmazó vállalat, 13 ezer dolgozót foglalkoztat világszerte, éves forgalma több mint 7 milliárd USD. 1929 óta jegyzik a New York-i tőzsdén. Európai üzletét 1999 óta a Flaga cégcsoport viszi, amely 11 országban van jelen és a cseppfolyós pébégáz-piacon vezető szerepet tölt be. A Flaga hazánkban először 2006-ben lépett piacra, majd a Shell Gas 2009 évi megvásárlásával vált az egyik vezető PB-gáz szolgáltatóvá, amihez saját tulajdonú szállítási flottájuk van. A Flaga Magyarországon tartályos és palackos pébégázt forgalmaz, továbbá jelentős részesedéssel bír a hazai autógáz forgalmazásban is.

Forrás: NRGReport