Vállalatok

Villamosítják az esztergomi vasutat

NRGreport | 2015.11.03. 08:30

Megjelent az esztergomi vasútvonal villamosításáról szóló közbeszerzési felhívás. Rákosrendezőtől Esztergomig 51 kilométer hosszan a Nemzeti Infrastruktúra (NIF) Zrt. beruházásában valósul meg a nemrég átadott új vonalszakasz villamosítása.

A fejlesztés keretében Esztergom és Angyalföld állomások vágányhálózatát részlegesen átépítik, megújul az esztergomi, a dorogi állomás és a klotildligeti megállóhely állomásépülete is. Az esztergomi autóbusz-állomás átkerül a vasútállomás mellé. Dorogon autóbuszos átszállási pont épül ki. Peronaluljáró épül Angyalföld állomáson, több helyen felújítják, kiépítik a vasúti perontetőt – írta a Világgazdaság.

A kivitelezés 2016 tavaszán megkezdődhet, a villamosítás az ígéretek szerint még az iskolakezdés előtt, 2017. nyár végére, az útépítések és egyéb fejlesztések 2018. nyár végére befejeződnek. A munkálatok nem járnak jelentős vágányzárral, a nyertes kivitelező jellemzően az éjszakai órákban, illetve hétvégi vágányzárkor fog dolgozni. A villamosítást követően Flirt motorvonatok közlekednek majd a vonalon – közölte a NIF.

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.