NRGreport
Menü

Szaúd-Arábiát érdekli a klímaváltozás

A bevételeinek négyötödét kőolajkitermelésből és ennek értékesítéséből szerző Szaúd-Arábia benyújtotta az ENSZ-nek saját klímatervét - írja a 444.hu.

Szaúd-Arábia először nyilvánította ki, hogy elkötelezett a klímaváltozás elleni harcban, s ezt hangsúlyozandó, az arab ország benyújtotta klímavédeli tervét az ENSZ-nek.

A tervben szerepel, hogy az ország vezetői sokszínűbbé tennék a túlságosan az olajra épülő szaúdi gazdaságot. Szaúd-Arábiában az exportvebételek 90 százaléka az olajból származik, így ez a lépés távolról sem könnyű.

Szaúd-Arábia a tervben vállalta, hogy 2030-ra 130 millió tonna szén-dioxiddal csökkenti károsanyag-kibocsátását, valamint elismeri a 2020-ban hatályba lépő új klímaegyezményt. Elemzők szerint a monarchia a novemberi párizsi klímacsúcson néhány kérdésben csatlakozik a klímatudatos országok csopotjához is - írja a 444.hu.

Forrás: 444.hu

NR címlapCímlap

Nincs esély a globális klímaszolidaritásra?

Nincs esély a globális klímaszolidaritásra?
Fenntarthatóság Willem H. Buiter, a Citigroup volt vezető közgazdásza, a Columbia Egyetem vendég-professzora, Copyright: Project Syndicate, 20202020-02-21 05:57

bővebben »

A Tesla titka 2.

A Tesla titka 2.
Vállalatok Szabó Dávid, a Hold Alapkezelő portfóliómenedzsere2020-02-20 05:59

bővebben »

Még több cikk »