Vállalatok

Ausztráliában is perek elé néz a Volkswagen

NRGreport | 2015.11.19. 08:58

Több mint tízezer ausztrál autótulajdonos nyújtott be közös keresetet a Volkswagen AG ellen a károsanyag-kibocsátást meghamisító szoftverek alkalmazása miatt – írja a Marketwatch.

Az ausztrál Maurice Blackburn Lawyers ügyvédi iroda indítja azt a pert, amelyet több mint tízezer autótulajdonos kezdeményezett a Volkswagen-csoport ellen. Az iroda szerint a közös kereset aláírói becsapva érzik magukat a német autógyártó csalása miatt.

A felperesek nemcsak az általuk várásolt autók árának teljes visszatérítését követelik, hanem ezen felül a Vokswagen hazug viselkedése miatt is kártérítésre tartanak igényt. A per a Volkswagen helyi beszállítóit is érintheti és a kártérítések teljes összege elérheti a 100 millió ausztrál dollárt.

A VW Australia szóvivője egyelőre nem kommentálta a perről szóló információkat, de leszögezte, hogy a cég mindent megtesz a probléma megoldása és a vásárlói bizalom helyreállítása érdekében.

A Volkswagen 7,3 milliárd dollárt már elkülönített a világszerte induló perek költségeire. Ausztráliában mintegy 90 ezer dízelautót érinthet a botrány – írja a Marketwatch.

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.