NRGreport
Menü

Középiskolásoknak szervezett átviteli üzemeltetési versenyt a MAVIR

Több száz középiskolásnak engedett bepillantást a MAVIR Zrt. az elektrotechnikus szakma rejtelmeibe a Magyar Elektrotechnikai Egyesülettel közösen szervezett iskolaprogramjának keretében, mely a november végi döntővel zárult. Az átviteli üzemeltetés megismertetését célzó sorozatban a szentesi Pollák Antal Műszaki Szakközépiskola tanulói győzedelmeskedtek.
 
Országos versenyt hirdetett a Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító (MAVIR) Zrt. a Magyar Elektrotechnikai Egyesület szakmai közreműködésével a műszaki tantárgyakat hallgató középiskolásoknak. A sorozat elsődleges célja az elektrotechnikai szakma népszerűsítése volt.
 
A versenyben 16 középiskola több száz tanulója vett részt az ország különböző régióiból. Az egyes csapatok szeptember során az iskolájukhoz legközelebb eső MAVIR-alállomásra látogattak el, ahol betekintést nyerhettek a létesítmények, ezáltal a MAVIR működésébe. A versenyre benevezett ötvenegy csapat ezt követően online tesztet oldott meg, valamint esszétémát dolgozott ki.
 
Az Elektrotechnikai Múzeumban november 27-én rendezetett döntőn a nyolc legjobb csapat vett részt, közülük pedig a legfelkészültebbnek a szentesi Pollák Antal Műszaki Szakközépiskola tanulói bizonyultak. Ők az első helyért járó elismerés mellett fejenként ötvenezer forint értékű vásárlási utalványban részesültek. Második helyen a Keszthelyi Asbóth Sándor Szakképző Iskola, míg a harmadikon a győri Pattantyús Ábrahám Géza Szakközépiskola diákjai végeztek.
 
„A sorozat célja az volt, hogy az elektrotechnika a választható szakmák sorában méltó helyet kapjon: fogékony és tehetséges tanulók számára perspektívát kínáljunk, és elősegítsük a szakember-utánpótlást, főként a MAVIR üzemviteli szakterülete számára” – mondta a sikerrel záruló versenysorozat kapcsán Bencsik Tibor, a MAVIR Zrt. üzemviteli igazgatója, a zsűri elnöke.

Forrás: Mavir