NRGreport
Menü

Napenergiával lett energiatakarékosabb egy számítástechnikai cég

Napelemmezők telepítésével vált energiatakarékosabbá a Combit Számítástechnikai Zrt., a projekt összesen 499 millió forintból valósult meg.

A közlemény szerint a beruházás mintegy fele, 249,5 millió forint a Gazdaságfejlesztési Operatív Program keretében elnyert vissza nem térítendő támogatásból származik.

A program eredményeként csökkent a vállalat energiafelhasználása és az ezzel járó magas kiadások. A cég szerint a csúcstechnológiát képviselő eszközök gyors megtérülési idejének köszönhetően a napelemmezőkre fordított kezdeti beruházás hamar megtérül, a telepített rendszer a cég működését gazdaságosabbá és fenntarthatóbbá teszi.

Az 1985-ben alakult, magyar tulajdonban álló, budapesti székhelyű Combit Számítástechnikai Zrt. főként szoftverek és műszaki berendezések fejlesztésével foglalkozik, jelenleg mintegy 50 alkalmazottal üzemel.

A nyilvános adatbázis szerint tavaly 600,5 millió forintos árbevétel mellett 187,2 millió forint nyereséget termelt, míg egy évvel korábban az értékesítésből származó nettó árbevétele 502,9 millió forint, mérleg szerinti eredménye pedig 120,4 millió forint volt.

Forrás: MTI