NRGreport
Menü

Féltek a napelemektől, mert elszívnák az energiát a Naptól?

Az Urbanlegends.hu arról számolt be, hogy a világ legidiótább városának nevezték a közelmúltban az észak-karolinai Woodlandet, amelynek lakosai állítólag az alábbi indokok miatt mondtak nemet a város köré telepítendő napelemfarmoknak:

– a napelemek elszívnák az energiát a Naptól,
– a napelemek elszívnák a fényt a növényektől,
– a napelemek növelnék a rákos megbetegedések számát.

A városi tanács döntésében nemcsak a meghallgatáson előadott abszurd félelmek játszottak szerepet, hanem gazdasági megfontolások is. Nem idézték a lapok például annak a nőnek a felszólalását, aki a környékbeli napelemfarmokra mutogatva elmondta, hogy azoknak köszönhetően ingatlanja teljesen értékét veszítette.

Az elszegényedett, idősödő lakosságú, magas munkanélküliség jellemezte vidéki városka nem sok pénzt látott volna a további napelemek telepítéséből. Mivel azokat külterületekre tervezték, adóbevétel nem jött volna a projektből, és az itt termelt áram sem enyhítette volna a település áramszámláit.

Eredetileg egyébként ezek az indokok is benne voltak abban a cikkben, amely a kétes világhírig repítette a woodlandieket, de ezek nem voltak olyan hangzatosak, hogy a hírt átvevő lapok felhasználják őket - írja az Urbanlegends.hu.

Forrás: Urbanlegends