NRGreport
Menü

Infografika: a bóvlikötvények és az olajár

A Visual Capitalist szerkesztője egy infografikán ábrázolta az olajár, illetve a bóvlikötvényekbe (junk bonds) ki-be áramló tőkét.

Az infografika annál is érdekesebb, mivel Albert Edwards, a SocGen legendásan pesszimista elemzője a napokban nyilatkozta, hogy az amerikai jegybank túl későn és túlságosan gyengén reagált egy új pénzügyi buborék kialakulásának lehetőségére azzal, hogy szerdán 0,25 százalékról 0,5 százalékra emelte alapkamatát - amint arról a Napi.hu is beszámolt. 

Az elmúlt napokban eladási hullám indult a bóvlikötvények piacán, amely az elemző szerint azt bizonyítja, hogy az amerikai vállalati szektor nagyon eladósodott, ezért ha csökkennének a bevételei és a profitja, az óriási következményekkel járna - idézi Edwardsot a Napi.hu.

Jeff Desjardins, a Visual Capitalist szerkesztője azon túl, hogy egy infografikán ábrázolta az olajár, illetve a bóvlikötvényekbe (junk bonds) ki-be áramló tőkét, elemzést is írt. Szerinte az energiaszektor játszik az eseményekben kulcsszerepet, sok vállalat ugyanis az olajárak csúcsán a még jobb árakban bízott, s ekkor bocsátotta ki a kockázatos kötvényeit - s ezek persze most bajban vannak.

Courtesy of: Visual Capitalist

 

NR címlapCímlap

Nincs esély a globális klímaszolidaritásra?

Fenntarthatóság Willem H. Buiter, a Citigroup volt vezető közgazdásza, a Columbia Egyetem vendég-professzora, Copyright: Project Syndicate, 2020 | 2020-02-21 05:57
Nincs esély a globális klímaszolidaritásra?

bővebben »

A Tesla titka 2.

A Tesla titka 2.
Vállalatok Szabó Dávid, a Hold Alapkezelő portfóliómenedzsere2020-02-20 05:59

bővebben »

Még több cikk »