NRGreport
Menü

Így nyomná le a Mercedes a Teslát

A brit Car Magazine szaklap információi szerint a Mercedes négy új elektromos modell bevezetésével próbálja átvenni a vezető helyet a Tesla Motorstól a felső kategóriás elektromos autók piacán. 

A Mercedes német autógyártó az Ecoluxe elnevezésű, 2 milliárd eurós projekt keretében négy új elektromos modellt dobna piacra, miután a társaság igazgatótanácsa jóváhagyta az új, Electric Vehicle Architecture (EVA) platform konstrukcióját - írja a Jalopnik.com a brit Car Magazine információira hivatkozva. 

Az új platformra készülő első modell 2018-ban gördülhet le a gyártósorról, és az új kocsi mérete valahol a C és az E-Class között lesz majd. A következő elektromos modell egy hasonló méretű crossover lesz a gyár tervei szerint. A Car Magazine szerint a projekt második részében egy elektromos S-Class modellt és egy második, de nagyobb méretű SUV-t vásárolhatnak majd meg a márka vevői. 

Az új modellek formája még nem tudható pontosan, de a lap szerint a kocsik a tavalyi frankfurti autószalonon bemutatott koncepcióhoz lesznek hasonlóak. 

A Brémában készülő EVA-platformok több elemükben - a felfüggesztés, az elektronika és az alváz tekintetében - a Daimler jelenlegi MRA platformjával megegyezőek lesznek. A Tesla Model S-hez hasonlóan az új Mercedes elektromos autók akkumulátorát az alvázba építik, és egy 300 kW-os hátsó, vagy egy 300 kW-s hátsó, illetve egy 90-150 kW-os első motort látnak majd el energiával. 

A Mercedes tervei szerint a négy modellből 20 ezer körüli darabszámban értékesítenek majd, a kocsik ára 103-108 ezer dollár lesz. A Mercedes emellett egy kizárólag a kínai piacra készülő elektromos autó fejlesztésén is dolgozik, amelyet 2020-ban kezdenének árusítani - írja a Jalopnik.com.
 

Forrás: Jalopnik.com

NR címlapCímlap

Nincs esély a globális klímaszolidaritásra?

Fenntarthatóság Willem H. Buiter, a Citigroup volt vezető közgazdásza, a Columbia Egyetem vendég-professzora, Copyright: Project Syndicate, 2020 | 2020-02-21 05:57
Nincs esély a globális klímaszolidaritásra?

bővebben »

A Tesla titka 2.

A Tesla titka 2.
Vállalatok Szabó Dávid, a Hold Alapkezelő portfóliómenedzsere2020-02-20 05:59

bővebben »

Még több cikk »