NRGreport
Menü

Ezeket az országokat sújtotta leginkább az extrém időjárás

A német Germanwatch kutatóközpont a 2014-es év legnagyobb természeti katasztrófái alapján összeállította a 2016-ra vonatkozó globális klímakockázati indexét, amelyben a tíz leginkább veszélyeztetett országot gyűjtötték össze. 

A bonni és berlini központú intézet a tanulmányában leszögezi, hogy ugyan az egyes extrém időjárási anomáliák és természeti katasztrófák nem feltétlenül köthetők az emberi tevékenységhez, a klímaváltozás ennek ellenére egy valós és jelenleg is zajló folyamat. 

Az indexet a megtörtént természeti katasztrófák rendelkezésre álló adatai, valamint gazdasági és szociális adatok összevetésével állították össze. A lista készítői emlékeztetnek arra, hogy az index értékeit és az így felálló rangsort múltbéli események alapján állították össze, amiből nem lehet a jövőbeni történésekre vonatkozóan pontos követleztetést levonni. 

A lista élén olyan országok állnak, amelyeket hatalmas árvizek sújtottak 2014-ben, és talán meglepő, hogy az első három helyezett között található Bulgária is. A teljes listát a CNBC oldalán tekinthetik meg.

Forrás: CNBC