NRGreport
Menü

Felfüggesztették az ENEFI-részvények kereskedését

A jegybank szerdától átmenetileg felfüggesztette az ENEFI tőzsdei részvényeinek, az ezekhez kapcsolódó határidős kontraktusoknak, illetve a társaság tőzsdére bevezetett kötvényeinek kereskedését, mivel a kibocsátó megsértette a rendkívüli tájékoztatási kötelezettségre vonatkozó jogszabályi előírásokat - közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB).

A moratórium a jegybank által előírt rendkívüli tájékoztatás ENEFI általi közzétételéig marad érvényben.

A közlemény szerint az MNB folyamatos piacmonitoring tevékenysége keretében észlelte, hogy a - korábban E-Star Alternatív Energiaszolgáltató Nyrt. néven működő - ENEFI Energiahatékonysági Nyrt. (ENEFI) 2016. január 8-án megismételt közgyűlést tartott. A vonatkozó jogszabályok értelmében a társaságnak a közgyűlés határozatait, azok lényeges tartalmának összefoglalásával, a szavazati arány megjelölésével - rendkívüli tájékoztatás keretében - haladéktalanul, de legkésőbb egy munkanapon belül közzé kellett volna tennie.

Miután a cég e kötelezettségének mindeddig nem tett eleget, az MNB szerdai határozatában figyelmeztette, hogy a jövőben haladéktalanul, de legkésőbb egy munkanapon belül tájékoztassa a nyilvánosságot minden, a nyilvánosan forgalomba hozott értékpapírjai értékét vagy hozamát, illetve a társaság megítélését közvetlenül vagy közvetve érintő információról, és azokról a közzététellel egyidejűleg tájékoztassa a jegybankot is.

Az MNB a rendkívüli tájékoztatási kötelezettség alá eső információk haladéktalan, de legkésőbb egy munkanapon belüli közzétételére is kötelezte az ENEFI-t.

A jogsértő állapot megszüntetéséig a jegybank felfüggesztette az ENEFI-részvények, az azokra vonatkozó határidős kontraktusok, illetve az E-STAR 2016/C kötvények forgalmazását a Budapesti Értéktőzsdén.

Forrás: MTI