NRGreport
Menü

Az olcsó üzemanyag miatt jelentősen nőtt a Ryanair profitja

Száztíz százalékkal nőtt a Ryanair profitja a harmadik negyedévben az előző év azonos időszakához viszonyítva - közölte az ír diszkont légitársaság.

A társaság közlése szerint a bevét a december 31-ével végződött negyedévben 1,1 milliárd euróról 1,3 milliárd euróra emelkedett, míg a költségek 5 százalékkal csökkentek, az adózott eredmény 49 millió euróról 103 millió euróra javult. Október-decemberben a diszkont légitársaság 24,9 millió utast szállított, 20 százalékkal többet, mint tavaly ugyanilyenkor, a járatok töltöttsége pedig 89-ről 91 százalékra javult.

A költségek között a legnagyobb tételt kitevő kerozinszámla az üzemanyagár esése miatt 10 százalékkal mérséklődött, az ezen kívüli tételek pedig 1 százalékkal voltak alacsonyabbak és ugyanekkora mértékben csökkent az átlagos jegyár is.

A Ryanair előrejelzésében a korábbi 105 millióról 106 millióra módosította várható éves utasszámát, a jegyárak 4 helyett 6 százalékkal csökkenhetnek, ugyanakkor várható adózott eredményükön nem módosítottak, továbbra is az 1,175 milliárd és 1,225 milliárd eurós skála felső részébe várják teljes éves adózott eredményüket.

Forrás: MTI