Vállalatok

Létrejön a világ legnagyobb szélturbinagyártója

NRGreport | 2016.02.12. 08:18

A világ legnagyobb piaci részesedésű szélturbinagyártója jön létre, ha a német Siemens összeolvad a piac másik fontos szereplőjével, a spanyolországi Gamesával – írja a Világgazdaság.

Nem sok részletet tudni, mert a tárgyalások még folynak, de egyelőre úgy tűnik, hogy a Siemensnek lesz nagyobb tulajdoni hányada az új cégben, nagyjából tízmilliárd eurós részesedésről hallani pletykákat. Úgy tudni, hogy ha létrejön az energiapiaci óriás, akkor egyből magába is olvaszthatja a dán Vestast is, így pedig már piaci részesedés alapján is a világ legnagyobb szélturbinagyártója lehet.

Az összeolvadás azért lehet fontos a cégeknek, mert gyorsan erősödik a kínai konkurencia, másrészt pedig ebben az iparágban nemrég két nagyobb összeolvadás is volt: egyrészt az amerikai General Electric megvette a francia Alstom energia-üzletágát, másrészt pedig az így létrejövő cég egyesül a német Nordex spanyol konkurenciájával, az Accional Wind Powerrel.

A Világgazdaság érdeklődésére a magyarországi leányvállalatánál közölték: az elmúlt néhány évben a Siemens foglalkoztatottjainak száma mintegy 800-zal bővült, így ma már több mint 2500 főt foglalkoztat. Az említett hír kapcsán a magyarországi Siemens nem számol a létszámot érintő változásokkal.

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.