Vállalatok

Energiahatékonysági díjat nyert a BKV

NRGreport | 2016.03.04. 11:29

Nagymértékben csökkentette villamos energia fogyasztását a BKV egy sikeres projektje révén. Ezzel a társaság hozzájárult a Virtuális Erőmű Program által kitűzött célhoz, azaz hogy vállalkozások igazolt energia-megtakarításaiból 2020-ig „felépüljön” egy 200MW-os erőmű kapacitásának megfelelő virtuális erőmű.

A BKV teljesítményével 2016-ban elnyerte az „Energiahatékony Vállalat” díjat, amelyet március 4-én ünnepélyes keretek között vett át Buzinkay Tamás, a BKV fejlesztési és koordinációs igazgatója.

A BKV 2014-ben tett, energiatudatos működést célzó vállalásai alapján megkapta az Energiatudatos Vállalat címet, most pedig az M2 vonalat érintő projekt sikere révén átvehette az „Energiahatékony Vállalat” díjat is.

A BKV az M2 metró vonalán megvalósított projektje eredményeképpen a járművek fékezése során villamos energiát táplál vissza az áramellátási rendszerébe, ezzel pedig jelentős energia-megtakarítást ér el. A projekt igazolt megtakarítása 1036,8 kW értékkel járult hozzá a virtuális erőmű építéséhez.

A BKV elkötelezett a környezettudatos működés mellett, ezért is fontos, hogy az üzemeletetés során érvényesüljenek az energiahatékonysági szempontok is – áll a társaság közleményében. A díj az eddigi munka elismerése és egyben megerősítés, hogy továbbra is ebben a szellemben dolgozzunk, tették hozzá. Ezt a törekvést erősíti az is, hogy az energiahatékonyság növelésében jelentős szerepet vállaló szakemberek egyéni díját „Az év energiamenedzsere” kategóriában a társaság munkavállalója, Buday Ágota vehette át.

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.