NRGreport
Menü

Külföldi kölcsön felvételét tervezi Szaúd-Arábia

Szaúd-Arábia 6-8 milliárd dolláros külföldi kölcsön felvételét tervezi - írja a Reutersra hivatkozva a CNBC. Hasonló lépésre több mint egy évtizede nem kényszerült az olajmonarchia. 

A Reutersnak nyilatkozó rijádi forrás szerint a szaúdi vezetés arra kéri a hitelezőket, hogy a kölcsönt ötéves lejáratra adják az összeg későbbi növelésére vonatkozó opcióval. A külföldi segítségre az alacsony olajárak miatt megcsappant költségvetési bevételek növelése érdekében van szükség. 

A névtelenséget kérő forrás szerint a terv egyelőre nem nyilvános és az erre vonatkozó kérdéseket a szaúdi pénzügyminisztérium és a jegybank is visszautasította. 

Múlt héten szintén a Reuters jelentette, hogy a szaúdi vezetés egy esetleges külföldi kölcsönügylet megvitatására kérte a bankokat, de sem az összeget, sem annak futamidejét nem részletezték.  

A királyság költségvetési hiánya tavaly elérte a 100 milliárd dollárt. A szaúdi kormány ezért kötvénykibocsátással és külföldi vagyonelemeinek leírásával próbál pénzhez jutni. 

Forrás: CNBC

NR címlapCímlap

Nincs esély a globális klímaszolidaritásra?

Nincs esély a globális klímaszolidaritásra?
Fenntarthatóság Willem H. Buiter, a Citigroup volt vezető közgazdásza, a Columbia Egyetem vendég-professzora, Copyright: Project Syndicate, 20202020-02-21 05:57

bővebben »

A Tesla titka 2.

A Tesla titka 2.
Vállalatok Szabó Dávid, a Hold Alapkezelő portfóliómenedzsere2020-02-20 05:59

bővebben »

Még több cikk »