Vállalatok

A globális LNG-piacra lép a MET

NRGreport | 2016.03.11. 12:02

Cseppfolyós földgázzal (LNG) bővíti energiakereskedelmi portfólióját a MET International. A társaság komoly lehetőséget lát a globális LNG-szektor bővülésében.

A piac gyors változásaiból adódó kereskedelmi lehetőségekre építve, a globális LNG-piacra is belép a MET International, a MET Csoport svájci leányvállalata. Az új terület a – részben a nyugat-európai nagykereskedelmi tevékenység növekedése generálta – középtávú gázimport-igények kiszolgálására összpontosít. A MET Csoport ugyanakkor a nemzetközi kapcsolatrendszere és kockázatvállalási profilja révén a globális spot és határidős LNG-piacon is aktív kíván lenni – áll a társaság közleményében.

Az LNG-tevékenység a nagykereskedelmi csapat integrált részeként, Diego Galimberti gáz- és LNG-piaci szakértő vezetésével működik. Az olasz szakember több, mint tízéves tapasztalattal rendelkezik az európai, afrikai, amerikai, közel- és távol-keleti LNG-tranzakciók területén.

„A MET-nek európai szinten megkülönböztető kompetenciája az integrált, gyors és nagy földrajzi területet átfogó nagykereskedelmi tevékenység. Egy csapat foglalkozik a logisztikával, a páneurópai ipari fogyasztókkal, a kiemelt nagykereskedelmi partnerkapcsolatokkal és a kockázati pozíciókkal, még hatékonyabban kiszolgálva az ügyféligényeket. Ezt a képet egy nagy tapasztalattal rendelkező LNG szakember teljessé teszi” – mondta Vargha György, a MET International nagykereskedelmi igazgatója.

Az LNG-importból származó nagykereskedelmi szinergiák elsősorban a spanyol, a francia, a belga, az olasz és a holland piacokon érvényesülnek. Az európai piac nemcsak egyre vonzóbb LNG-import desztináció, hanem mind nagyobb mértékben befolyásol egyes helyi piacokat, ami közvetetten a MET egész európai gázkereskedelmi tevékenysége szempontjából fontos.

A METI a tőzsdei gáz-, áram- és devizakereskedelem (trading), valamint a mediterrán és a nyugat-európai piacokra fókuszáló nagykereskedelem (wholesale) területén is aktív. A MET Csoport a folyamatos nemzetközi bővüléssel már közel 400 munkavállalót foglalkoztat Európa-szerte.

  NRGreport
Címkék
#cseppfolyósított gáz   #LNG   #MET  
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.