NRGreport
Menü

A PannErgy értékesíti a CSRG Energia Zrt.-ben fennálló részesedését

A PannErgy Geotermikus Erőművek Zrt. értékesíti a CSRG Energia Zrt.-ben lévő 100 százalékos tulajdonrészét egy magyarországi bejegyzésű szakmai befektetőnek - közölte a társaság.

A közlemény szerint a PannErgy egy, a másodlagos hőenergia hasznosítása mellett elkötelezett befektetői csoport kedvező ajánlatát elfogadva döntött a CSRG Energia Zrt. eladása mellett, amely 40 százalékos tulajdoni hányaddal rendelkezik a miskolci másodlagos hőt hasznosító Geo-Wendung Zrt.-ben.

A CSRG Energia Zrt. eladásával a PannErgy Csoport folytatja portfólió elemeinek racionalizálását - tették hozzá.

A közlemény szerint a CSRG Energia Zrt. értékesítési ára a könyv szerinti értékkel megegyezik, így tranzakciós eredmény nem keletkezik.

A vételár 250 millió forint, amit a vevő a részvényadásvételi szerződés aláírását követően három részletben teljesíti - ismertették. A részletfizetés keretében a vevő a vételárnak a 20 százalékát már kifizette, a további 20 százalékát legkésőbb 2016. április 30-ig, 60 százalékát pedig 2016. szeptember 30-ig kell kifizetnie. A határidő legfeljebb 2016. december 31-ig meghosszabbítható.

A PannErgy részvényeivel a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) prémium kategóriájában kereskednek. A részvény legutolsó, március 18-i záróára 350 forint volt. Az elmúlt egy év alatt a legmagasabb ára 402 forint, a legalacsonyabb 280 forint volt.

Forrás: NRGreport