NRGreport
Menü

Nem mond le a Déli Áramlatról Moszkva

Az oroszok készek megépíteni egy a gázukat Dél-Európába szállító vezetéket a Fekete-tenger alján a Déli Áramlat bukása ellenére.

Moszkva olyan projekteket dolgoz ki és egyeztet potenciális partnerekkel, amelyek alapján egy a Déli Áramlathoz hasonló gázvezetéket építene, ha az Európai Bizottság belemenne - nyilatkozta Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő.

Emlékeztetett arra, hogy Alekszej Miller, a Gazprom vezérigazgatója aláírt egy emlékeztetőt egy ilyen, a Fekete-tenger alatt Görögországba és Olaszországba gázt szállító projektről az olasz Edison és a görög DEPA céggel. Ez a török-görög-olasz gázrendszert összekapcsoló Poseidon (ITGI - Interconnector Turkey-Greece-Italy) projektet használná fel, amiről 2005 óta folytatnak tárgyalásokat, és eredeti célja azeri gáz szállítása volt Olaszországba.

Alekszej Miller a Kommerszant című gazdasági napilapnak úgy nyilatkozott, hogy a Gazprom bevonásának javaslata "európai partnereiktől" érkezett. Ez év végéig tanulmányozzák ennek megvalósíthatóságát, de ahhoz elengedhetetlenül szükséges az Európai Bizottság hivatalos támogatása.

A teljes cikk a Napi.hu-n olvasható

 

Forrás: Napi.hu

NR címlapCímlap

Nincs esély a globális klímaszolidaritásra?

Fenntarthatóság Willem H. Buiter, a Citigroup volt vezető közgazdásza, a Columbia Egyetem vendég-professzora, Copyright: Project Syndicate, 2020 | 2020-02-21 05:57
Nincs esély a globális klímaszolidaritásra?

bővebben »

A Tesla titka 2.

A Tesla titka 2.
Vállalatok Szabó Dávid, a Hold Alapkezelő portfóliómenedzsere2020-02-20 05:59

bővebben »

Még több cikk »