Vállalatok

A GE lezárta a Metem Corporation felvásárlását

NRGreport | 2016.04.04. 15:03

A General Electric (GE) lezárta az egyesült államokbeli székhelyű Metem Corporation akvizícióját, a  felvásárolt vállalat olyan precíziós hűtőfurat-megmunkálási technológiákkal rendelkezik, amelyek hatékonyabbá teszik a turbinamotorok működését  – közölte a GE hétfőn.

A tájékoztatás szerint a GE átveszi a Metem minden munkatársát és létesítményét, a cég százhalombattai üzeme a jövőben a GE Power üzletágának veresegyházi gyárához fog tartozni.

A GE célja, hogy a Metem hűtőfurat-megmunkálási technológiáival növelje az ellátási lánc hatékonyságát, csökkentse a költségeket, erősítse a korszerű, nagyhatékonyságú turbina-portfolióját. 

Joerg Bauer, a GE Magyarország elnöke a közleményben kiemelte: a Metem felvásárlása újabb mérföldkő a GE és Magyarország partneri együttműködésének történetében, erősíti a hosszú távú növekedés iránti közös elkötelezettségüket, növeli ipari bázisukat az országban.  

Emlékezetnek arra, hogy a GE és a Metem az 1970-es évek óta nagyon szoros kapcsolatot ápol. Az akvizíció lezárásakor a GE volt a Metem legnagyobb ügyfele.

Mike Chanatry, a GE Power üzletág gázenergetikai rendszerek ellátási láncáért felelős alelnöke a közlemény szerint hangsúlyozta: a tervek szerint a cég a következő 6-12 hónapban integrálja a Metem mintegy 270 fős teljes munkaerő-állományát, a vállalat New Jersey és Pennsylvania állambeli, valamint magyarországi üzemeit a saját szervezetébe. 

A Metem New Jersey állambeli Parsippany-ban található székhelye a GE Power kompetencia központjává alakul át.

A Metem Corporation gépi megmunkálású és szuperötvözetből készült, összeszerelt turbina-alkatrészek gyártására szakosodott cég, amely az energiatermelő, valamint a repülő- és űripari szektor számára szállít termékeket. 

A Metem 2005-ben nyitotta meg Százhalombattán korszerű üzemét Metem Europe Kft. néven, ahol 50 hertzes motorokhoz készítenek hűtőfuratokat, és gyártanak regionálisan is versenyképes szervizalkatrészeket. 

A GE a világ vezető digitális iparvállalata, amely az ipart alapjaiban átalakító, egymással összekapcsolt, rugalmasan reagálni képes, prediktív szoftveralapú gépek és megoldások fejlesztésével és gyártásával foglalkozik. A GE Power világszinten vezető szerepet tölt be az áramfejlesztő technológiák területén.

A GE 1989 vége óta működik Magyarországon, akkor vásárolta meg stratégiai befektetésként a Tungsram lámpagyár 50 százalék plusz egy részvény arányú üzletrészét. 

A GE jelenleg több mint 10 000 munkatársat foglalkoztat az országban, közülük 9000-en az ipari üzletágaknál, több mint 1400  pedig a GE budapesti globális üzleti szolgáltató központjában dolgozik. A GE 2012 végén stratégiai együttműködési megállapodást kötött a magyar kormánnyal, a 2014-es Figyelő Top 200-as listán a GE a második legnagyobb magyarországi exportőrként szerepel.

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.