NRGreport
Menü

Szlovén és magyar benzinkutakat vesz a Mol

Megveheti a Mol az Eni szlovén és magyar üzemanyag-kereskedelmét végző leányvállalatait, az Európai Bizottság jóváhagyta a tranzakciót.

A Mol megvásárolhatja az Eni szlovéniai és magyarországi üzemanyag-kereskedelmét végző leányvállalatait, az Európai Bizottság versenyhivatala az unió fúziós szabályozása alapján jóváhagyását adta a tranzakcióhoz – közölte a társaság.

A bizottság arra a következtetésre jutott, hogy az Eni Hungária és az Eni Szlovénia felvásárlása nem okoz versenyhelyzetet a kismértékű gyarapodás miatt és nem sérti a piacon érintett többi versenytárs érdekeit.

A Mol még tavaly októberben jelentette be, hogy megvásárolja az Eni downstream üzletágát Magyarországon - tette közzé a társaság. Az Eni Hungária összesen 183 töltőállomást üzemeltet Agip márkanév alatt itthon (a franchise partnerek által üzemeltetett töltőállomásokkal együtt) és nagykereskedelmi tevékenységet folytat.

Az Eni szlovén kis- és nagykereskedelmi üzletének megvásárlását tavaly novemberben jelentették be, összesen 17 Agip töltőállomás kerül a Molhoz, azzal egészül ki a Mol 40 kútból álló szlovén hálózata.

Forrás: NRGreport

NR címlapCímlap

Nincs esély a globális klímaszolidaritásra?

Fenntarthatóság Willem H. Buiter, a Citigroup volt vezető közgazdásza, a Columbia Egyetem vendég-professzora, Copyright: Project Syndicate, 2020 | 2020-02-21 05:57
Nincs esély a globális klímaszolidaritásra?

bővebben »

A Tesla titka 2.

A Tesla titka 2.
Vállalatok Szabó Dávid, a Hold Alapkezelő portfóliómenedzsere2020-02-20 05:59

bővebben »

Még több cikk »