NRGreport
Menü

2700 járművet hív vissza a Tesla

Önkéntesen hív vissza 2700 darab Model X-et a Tesla, miután megbuktak egy EU-s teszten, ami az ülések ellenállóságát vizsgálta baleset esetén.

Az intézkedés az összes március 26-a előtt, Fremontban legyártott gépjárművet érinti, közölte a Tesla. A bejelentés 5 hetes csúszást jelent a járművek leszállításában.

Az indoklás szerint a Model X hátsó üléseinek bizonyos alkatrészei nem biztosítottak volna megfelelő tartást egy baleset bekövetkezése esetén, ami megnövelte annak esélyét, hogy az ülések egy ütközés alkalmával előre essenek. Korábban, 15 hasonló, amerikai tesztet sikeresen teljesített a Model X, a szigorúbb EU-s követelmények kifogtak rajta. Annak ellenére, hívják vissza az autókat, hogy az érintett járműveket az amerikai piacra szánta a cég.

A Tesla egy illetékese a Reutersnek elmondta, hogy a javítás - az ülések teljes cseréje - járművenként nagyjából 2 órát vesz majd igénybe, így az egész procedúra 5 hétig is eltarthat. Az így felmerülő költségeket teljes egészében az ülések gyártásáért felelős beszállító állja majd.

Forrás: Reuters