NRGreport
Menü

Az Eni megkezdheti a kutatásokat Marokkóban

Az Eni farm-out megállapodást kötött a Chariot Oil & Gas vállalattal, amely négy, Marokkó partjaitól északra fekvő nyíltvízi gázmező kutatási engedélyét tartalmazza. A megállapodás érvénybe lépéséhez már csak a marokkói hatóságok és a jelenlegi partnerek jóváhagyása hiányzik.

Az egyezmény szerint az Eni az engedély 40%-os részesedése mellett megkapja a 10 780 km² nagyságú terület teljes egészét érintő működtetői és a kutatási jogát is. A területen – melynek mélysége 150 - 3500 méter, és jelentős folyékony szénhidrogén-potenciállal rendelkezik – most fognak először kutatási tevékenységet végezni.

A projekt további partnerei között a Woodside (25%-os részesedés), a Chariot (10%) és az Office National des Hydrocarbures et des Mines (25%) található.

A megállapodásnak köszönhetően az Eni tovább növelheti jelenlétét a rendkívül fontos, Észak-afrikai régió atlanti partvonalán, ami megfelel a vállalat magas szénhidrogén-potenciállal rendelkező medencék kutatási portfóliójának változatosabbá tételét célzó stratégiájának.

Forrás: NRGreport