NRGreport
Menü

Jelentős fejlesztéseket végez az E.ON a szombathelyi régióban

Üzembiztosság, a lehető legkevesebb szolgáltatásszünet, az újonnan jelentkező energiaigények maradéktalan kielégítése – ezek a célok vezérlik az E.ON csoport hálózati elosztó társaságát. 2016-ban több fejlesztés várható Szombathelyen és a megye egyéb településein: villamosvezetékeket, közvilágítási kábeleket tart karban, cserél, illetve épít ki saját beruházásban a szolgáltató.

A munkálatok már elkezdődtek, és az üzem területén mintegy 1,5 milliárd forint értékben valósulnak meg – áll a társaság közleményében.

A vállalatcsoport a Szombathelyi Üzemében 7524 km hosszú áramvezeték üzemeltetéséről, fejlesztéséről és karbantartásáról gondoskodik, ebből 927 km Szombathelyen működik. Annak érdekében, hogy a meghibásodásokat megelőzzék, a szolgáltatás biztonságát fenntartsák, a hálózati infrastruktúra fejlesztése folyamatos. A beruházások összehangolása Szombathely Városüzemeltetési osztály szakembereinek és az E.ON mérnökeinek együttműködését igényli.

„Mindig öröm, ha egy városban fejlesztések történnek, hiszen az mindig előre-lépést jelent. De nem csak büszkeségre ad okot, komoly felelősség is, ha beruházás zajlik a városban. Annak érdekében, hogy ezek a beruházások a legkisebb fennakadást okozzák a város életében azt kérem munkatársaimtól,és ebben partnereink az E.ON szakemberei is, hogy előzetes egyeztetéssel, a munkálatok összehangolásával és gördülékeny lebonyolításával biztosítsák a gyors és hatékony munkavégzést” – mondta el dr. Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere.

Szombathely és az E.ON közös célkitűzése, hogy a fejlesztések megvalósítása során a városfejlesztési terveit, a város érdekeit is szem előtt tartsa, és a kivitelezések során a lehető legrövidebb ideig zavartassa a város életét. A munkálatok elvégzését követően az E.ON minden esetben gondoskodik a környezet  eredeti állapotának megfelelően történő rendezéséről. A beruházások során az elérhető legmodernebb technológia kerül beépítésre.

„Biztonság – ez az elsődleges szempontja annak a folyamatosan és tervszerűen végzett beruházás sorozatnak, melynek keretében idén több mint 427 millió forintot fordítunk Szombathelyre illetve 679 millió forintot az üzem többi településére. Emellett a hatékony karbantartással a célunk a megelőzés, melyet közel 450 millió Ft értékben – még az előtt hajtjuk végre a berendezésein, hálózatunk megújításán, hogy az üzemzavarok száma növekedni kezdene. A rekonstrukciók végrehajtását követően újabb évtizedekig biztonságos és zavartalan energia-szolgáltatásra adnak majd lehetőséget az érintett hálózatszakaszok.” – mondta el Csulak Ferenc, az E.ON Észak-dunántúli Áramhálózati Zrt. vezérigazgatója.

Az első beruházások már megkezdődtek többek között a Kenderesi utcában végeznek közvilágítási kábel cserét 29 millió forint értékben a szolgáltató szak-emberei, Ezen kívül a Szily János utcában erőátviteli kábel csere zajlik, és folyamatban van a Városháza transzformátor cseréje is – ennek a két munkának az összértéke közel 30 millió forint.

A közvilágítási munkák mellett továbbra is hangsúlyosak azok a fejlesztési, karbantartási munkák, amelyekkel az ellátásbiztonságot tudja a társaság továbbra is biztosítani és növelni. Ezek közül kiemelendő a Csepregen néhány évvel ezelőtt megépült 120/20 alállomás újabb kitáplálásainak kialakítása több mint 60 millió forint értékben. Ezen kívül a hálózatok környezetbiztonságának fenn-tartása érdekében számtalan helyen érintésvédelmet javító beruházások is folyamatban vannak.

A szolgáltató a korábbi évek gyakorlatának megfelelően, változatlanul, 15 nappal az üzemszünettel járó beruházások előtt írásos tájékoztatást küld minden érintettnek. A kivitelezéssel járó esetleges átmeneti kellemetlenségek miatt a vállalat kéri ügyfelei és az érintett lakosság megértését, amit előre is köszön.

Beruházások Vas megyében

Szombathely mellett az üzem számos más pontján is zajlanak majd beruházások 2016-ban. Többek között Kőszeg, Ábrahám dűlőben új transzformátor  állomás építése történik meg 10 millió forint értékben. Sárváron az Alkotmány utcában a hálózat rekonstrukcióját tervezik a szakemberek, ennek költsége meghaladja a 12,5 millió forintot. Említést érdemel még a Szentgotthárd - Rönök 20 kV veze-ték felújítása is, mely munkának az értéke meghaladja a 29 millió forintot, illetve kiemelendő a Celldömölk, Kinizsi Pál utcai beruházás is, amelyet a megnövekedett fogyasztói energia igények kiszolgálása miatt hajt végre 11 millió forint értékben a szolgáltató.

Forrás: NRGreport