Címlap

Fölgázt importálna Szaúd-Arábia

NRGreport | 2016.06.07. 08:25

A Saudi Aramco keresi a befektetési lehetőségeket, hogy az országba földgázt importáljon, a prioritás azonban azon van, hogy újabb hazai lelőhelyeket találjanak, mondta a szaúdi energetikai miniszter.

Annak ellenére, hogy Szaúd-Arábia a világ legnagyobb olaj exportőre, a királyság folyamatosan küzd az egyre növekvő belső földgáz kereslettel, melyet elsősorban az ipari felhasználás és a villamosenergia-termelés hajt.

A szaúdi energiamixnek 50 százalékát a földgáz teszi ki, ezt most 70 százalékra kívánjuk növelni minden elérhető forrásból, legyen az helyi vagy versenyképes áron elért import – idézi a Reutersnek nyilatkozó Khalid al-Falihot a Rigzone.

A miniszter ezt az ország új energiaátalakítási tervét bemutató sajtókonferencián mondta. A nemrég kinevezett Falih, aki egyben a Saudi Aramco elnöke is, kifejtette, hogy komolyan érdeklődnek nemzetközi upstream lehetőségekben való befektetésben is, különösen a földgáz területén.

A Saudi Aramcónak ugyan több nemzetközi együttműködése van a petrokémiai szektorban, hasonló upstream kezdeményezése azonban még nem volt.

  NRGreport
Címkék
#földgáz   #olaj   #Saudi Aramco   #Szaúd-Arábia   #upstream  
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.