Vállalatok

Kettéválik az E.On

NRGreport | 2016.06.08. 12:16

Az E.On szerdai közgyűlésén a menedzsment a vállalat átalakítására tett javaslatot. A javaslatot a közgyűlés 75%-ának kell elfogadnia. A társaságot e szerint két részre bontják.

A közgyűlés elé tárt és 75%-kos támogatással életbe lépő javaslat https://uk.finance.yahoo.com/news/e-se-e-reorganization-nears-080001969.html szerint a hagyományos energetikai eszközök az újonnan létrehozott Uniper nevű vállalatba kerülnének, míg az új E.On-ban maradnának a megújulók, az energetikai hálózat és az ügyfél kiszolgálás.

A részvényesek minden E.On részvény mellé egy új Uniper részvényt is kapnának, és dönthetnek arról, hogy élnek-e ezzel az opcióval vagy értékesítik részesedésüket. A menedzsment megerősítette korábban tett osztalék ígéretét is, így részvényenként 0,5 euró osztalékot fizet a társaság, ami a jelenlegi 9,4 eurós árfolyammal számolva 5,3 százalékos osztalékhozamot jelent.

Harmadik fontos pontként a közgyűlés a hosszabb távú stratégiát tárgyalta, amelyben fontos szerepet kap az ügyfélközpontúság és ügyfélkiszolgálás.

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.