NRGreport
Menü

BÉT: nőhet az érdeklődés a Mol-papírok iránt

A piaci szereplők valamennyire megnyugodtak a Brexit-szavazás után, így Budapesten is folytatódhat a keddi optimizmus. 

A pozitívvá vált nemzetközi befektetői hangulatban további emelkedés várható a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) szerdán a megkérdezett elemzők szerint.

Sinka Csaba, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője elmondta: a jelek szerint marad az optimizmus a piacokon, folytatódhat az emelkedés. A pozitív hangulat a magyar tőzsdére is átragadhat, a szakértő 1 százalék körüli erősödésre számít. Főként a Mol, az OTP és a Richter részvényei iránt lehet nagyobb befektetői érdeklődés - tette hozzá.

Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. elemzője az MTI-hez eljuttatott kommentárjában szintén kifejtette, hogy továbbra is pozitív a nemzetközi befektetői hangulat. A piaci szereplők valamennyire megnyugodtak a Brexit-szavazás után, mivel a nagyobb központi bankok szükség esetén élénkítő intézkedések bevezetését ígérték - közölte.

A szakértő szerint a hazai részvénypiacon is folytatódhat a keddi optimizmus, de az emelkedés mértéke várhatóan jóval kisebb lehet. Hozzátette, az OTP árfolyamában érdemes figyelni a 6500 forintos szintre, amely megakaszthatja az emelkedést a későbbiekben.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 836,61 pontos, 3,30 százalékos emelkedéssel, 26 226,84 ponton zárt kedden, a részvénypiac forgalma 12,3 milliárd forint volt. A Mol 650 forinttal, 4,06 százalékkal, 16 650 forintra erősödött, 1,4 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 220 forinttal, 3,56 százalékkal, 6400 forintra nőtt, forgalmuk 9,4 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 8 forinttal, 1,83 százalékkal, 444 forintra emelkedett, forgalma 362,8 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama 160 forinttal, 3,02 százalékkal, 5460 forintra növelte értékét, a részvények forgalma 1,1 milliárd forintot ért el.

Forrás: MTI