NRGreport
Menü

BÉT: emelkedésre számítanak az elemzők

Alacsony forgalom mellett emelkedést várnak a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) hétfőn az MTI által megkérdezett elemzők.

Móró Tamás, a Concorde Értékpapír Zrt. vezető elemzője elmondta: az amerikai piacon nemzeti ünnep miatt nincs kereskedés, ezért alacsony forgalom várható a tőzsdéken.

A szakértő enyhe emelkedésre számít a BÉT-en kis forgalom mellett, a vezető részvények 0,5-1 százalék közötti mértékben erősödhetnek. Hozzátette ugyanakkor, hogy az alacsony forgalom miatt a nap második felében változhat is a kereskedés iránya.

Kiss Mónika, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője szintén kiemelte, hogy alacsony forgalomra számít, mivel az amerikai piacok zárva maradnak a függetlenség napján. A kezdeti indikációk alapján pozitív nyitást vár a magyar tőzsdén.

Kommentárjában kifejtette: a héten a péntekre várnak a magyar befektetők, amikor a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) az inflációs adatokat hozza nyilvánosságra, piaczárás után pedig a Moody's nemzetközi hitelminősítő közölheti véleményét a magyar adósság besorolásáról.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 3,07 pontos, 0,01 százalékos emelkedéssel, 26 328,67 ponton zárt pénteken, a részvénypiac forgalma 9,1 milliárd forint volt. A Mol 160 forinttal, 0,97 százalékkal, 16 605 forintra erősödött, 1,1 milliárd forintos forgalomban. Az OTP részvények ára 38 forinttal, 0,60 százalékkal, 6312 forintra csökkent, forgalmuk 5,3 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 7 forinttal, 1,57 százalékkal, 439 forintra esett, forgalma 358,3 millió forint volt. A Richter papírok árfolyama 20 forinttal, 0,35 százalékkal, 5670 forintra nőtt, a részvények forgalma 2,2 milliárd forintot ért el.

Forrás: MTI