NRGreport
Menü

Tőzsde: a Mol nyert júniusban

Erősödött júniusban a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) forgalma, a részvénypiac napi átlagforgalma 9,3 milliárd forintra nőtt a májusi 8,4 milliárdról - közölte a BÉT hétfőn. A vezető részvények körül egyedül a Mol papírjai zárták nyereséggel a júniust. 

A tőzsde tájékoztatása szerint a megnövekedett volatilitást elsősorban a Brexit miatt kialakult intenzív kereskedés okozta. 

A részvénypiaci forgalom júniusban 205 milliárd forintot tett ki az előző havi 177 milliárd forint után, és a tavaly júniusi 172 milliárd forintos forgalmat is meghaladta.

A BUX több európai indextől eltérően csak kissé csökkent, 26 325 ponton zárt június 30-án, 0,74 százalékkal alacsonyabban a május végi záró értékénél. Az év eleje óta a BUX 10,3 százalékkal emelkedett június végéig.

Júniusban a BÉT vezető részvényei közül egyedül a Mol emelkedett, 6,1 százalékkal, a Richter árfolyama nem változott, az OTP-részvények ára 6,8 százalékkal esett, a Magyar Telekom pedig 1,3 százalékkal gyengült.   

A tőzsdetagok részvénypiaci forgalmi rangsorát júniusban a Concorde Értékpapír Zrt. vezette 94 milliárd forintos forgalommal, ami az összforgalom 23 százalékát jelentette. Második helyen az Erste Befektetési Zrt. állt 78 milliárd forinttal, ami 18,9 százalékos piaci részesedésnek felel meg. Harmadik helyezett a Wood & Company, amely 60 milliárd forint értékben kereskedett a részvénypiacon, a piaci forgalom 14,6 százalékát adta.

Forrás: MTI