NRGreport
Menü

Rekordot döntött a brit napenergia termelés

Ismét rekordot döntött a brit napenergia termelés júniusban: a szigetország teljes villamosenergia igényének 24 százalékát állították elő szolár panelekkel.

A brit Solar Trade Association (STA – napenergia kereskedelmi szövetség) közlése szerint az Egyesült Királyságban jelenleg mintegy 12 gigawatt beépített teljesítményt képviselnek a napelemek, melyek közintézmények, irodaházak, raktárak, iskolák, családi házak tetején és napelemparkokban találhatók. A 12 gigawattos teljesítmény 3,8 millió háztartás energiaellátást képes ellátni – írta a Cleantechnica.

Az STA részletes adatai szerint 2016 június 5-én, a déli órákban sikerült az eddigi legmagasabb termelést elérni. A szakmai szervezet vezérigazgatója, Paul Barwell szerint az Egyesült Királyság fogyasztásának 25%-át nyújtó teljesítmény felhívja mind a szigetország, mind a világ figyelmét arra, hogy szénmentesíteni kell az energiaszektort, mégpedig a fogyasztó számára legalacsonyabb áron.

Az Egyesült Királyságban most hétfőn ünnepelték a harmadik Napenergia Függetlenségi Napot (Solar Independence Day), mely azt hivatott bemutatni, milyen komoly lépéseket tudnak igen rövid időn belül tenni a kkv-k, ha összefognak.

Forrás: Cleantechnica