Vállalatok

Lencsés: csoda, hogy egy magyar cég így megállja a helyét

Végh Zsófia | 2016.07.11. 05:00

A GE energia divíziójának legnagyobb, nem amerikai gyára Veresegyházon mindenhová gyárt: a megrendelői között vannak katasztrófa sújtotta, ex-háborús övezetek és fejlett országok energiatermelői is. A széles portfoliója miatt versenyképessége független az energiahordozók árának ingadozásától, az alkalmazott különleges technológiáknak köszönhetően pedig bevétele megháromszorozódott 2010 óta, mondta az NRGreportnak Lencsés Gergő, a gyár igazgatója.

Mivel foglalkoznak a veresegyházi GE gyárban?

Globálisan a GE Power az energiatermelés minden területén meghatározó: gázturbinás, gázmotoros, széntüzelésű erőművek, megújuló erőforrások, a nukleáris erőművekben használt gőzturbinák gyártása révén. Bárhová tekintünk, a GE ott van energiatermelésben. Energy Connection üzletágunk például a hálózatműködtetéshez szükséges technológiát és szolgáltatásokat nyújtja.

Lencsés Gergő

Lencsés Gergő (39) az 1700 főt foglalkoztató GE Power veresegyházi gyárának igazgatója, ahol gázturbina alkatrészek gyártásával, javításával, kis és közepes teljesítményű erőművek összeszerelésével foglalkoznak. 

2016 júniusától a GE houstoni Jacintoport gyárának közvetlen igazgatójává is kinevezték és ezzel egyidejűleg az aeroderivatív termékvonal nemzetközi irányításával bízták meg.

Szakmai pályafutását a GE világítástechnikai üzletágánál, a GE Lightingnál (volt Tungsram) kezdte gyártás támogató mérnökként, nagyon fiatalon, mindössze 20 évesen. Később felkérték, hogy csatlakozzon a GE Power 2001-ben zöldmezős beruházás keretében Veresegyházon felépülő új magyarországi üzeméhez, és vegyen részt annak elindításában. Gergő ezt követően több pozíciót töltött be az ellátási lánc területén, majd 28 éves korában kinevezték termelési igazgatónak, és ezáltal tagja lett a GE Power hazai vezetőségének.

Magas hozzáadott értéket teremtő, világszínvonalú magyarországi termelő- és szolgáltatóüzem kiépítésére irányuló munkáját a Nemzeti Minőségi Klub is elismerte, és 2006-ban IIASA Shiba díjban részesítette.

2008-ban a GE Energy Vietnamban, HaiPhongban épülő új zöldmezős beruházásának vezetőjévé nevezték ki.  Ez a gyár mára a GE legnagyobb megújuló energiatermelő berendezéseket gyártó üzeme a világon. 

2012-ben visszatért Magyarországra, ahol a GE Power veresegyházi üzemének irányítását bízták rá.

Lencsés Gergő aktív tagja a hazai üzleti életnek, számos szakmai rendezvényen találkozhatunk vele előadóként. 2015-ben elnyerte a legjobb ‘Férfi Manager díjat’ is melyet a Sikeres Nők Egyesülete azzal a céllal hozott létre, hogy ily módon is elismerje azon vezető férfiak szerepvállalását, akik támogatják a nők szakmai előmenetelét. 

Lencsés Gergő a Budapesti Műszaki Egyetemen (BME) szerzett villamosmérnöki diplomát. Nős, két gyermekével és feleségével Gödöllőn élnek.

A veresegyházi gyárat „turbinagyárnak” szokták hívni, pedig mindent gyártunk itt csak turbinákat nem. Kis és közepes gázmotoros és gázturbinás erőműveket, illetve a gázturbinák fő alkatrészeit gyártjuk. Tipikus alkalmazási területük például a mezőgazdaságban lehet. Például egy német gazda, aki tart néhány száz marhát, használja ezt a hőenergetikai megoldást (Jenbacher gázmotoros erőművek, melyek teljesítménye 250 kW-tól 10 MW-ig terjed) és a forró vízzel fűti az üvegházait. Ebből évi 140-150 darabot készítünk Veresegyházon és világszerte kb. 15,500 ilyen egység működik több, mint 100 országban. Emellett a GE Aviation repülőgép CF6-os hajtóműveit módosítjuk földi körülményekre, hogy generátorok meghajtására alkalmasak legyenek.  Ezek az úgynevezett TM és LM egységek, ahol a rövidítés a felhasználási területre utal. TM annyit tesz, mint Trailer Mounted, vagyis mozgatható, gyors indítású mobil egységekről van szó, melyek teljesítménye 35MW-ig terjed. Az LM a Land and Marine rövidítésből származik és ebből már kikövetkeztethető, hogy földi vagy tengerészeti használatra készülnek. Például a Queen Mary 2 a világ legnagyobb transzatlanti óceánjárójának gyomrában is két LM 2500+ egység “dobog”. Erőművekbe azért sokkal több kerül, mint hajókba. Évente több mint egy paksnyi kapacitást gyártunk Veresen.

Az egyik meghatározó globális trend ma az energiahatékonyság javítása. A napokban tárgyalt az Európai Parlament arról, hogy a 2030-as célszámokat növelni kellene. Mindez hogyan csapódik le itt?

Mindig a megújulók a szexik. Részarányuk már egészen jelentős, pláne ha negatív költséggel kell értékesíteni, mert a deflációs spirál megakasztja a további beruházásokat. Mindenki „fúj” a szénerőművekre, pedig ha valamennyit átállítanánk a ma elérhető korszerű szenes technológiákra, már akkor elérnénk a 2030-as célszámokat – megújulók nélkül is. Meg szokták kérdezni, nem félek-e a megújulóktól? Nagyon szeretem őket: minél több kerül a rendszerbe, annál több megbízható csúcserőműre van szükség. 

Az, hogy mi a világpiacra gyártunk, azt jelenti, hogy a verseny is világszintű. Nem csak azt kell figyelnem, hogy Európában mik a trendek. A világon 2,5 milliárd ember máig nem jut stabilan villamos energiához. Európában el vagyunk kényeztetve, nem emlékszem mikor volt egész napos áramszünet. Négy évig Vietnamban éltem, ott minden héten két napot nem volt áram.  Nekünk az egész világon kell helytállnunk. Egyszerre versenyzünk a koreai munkafanatizmussal, a kínai árakkal, a német precizitással, az amerikai és japán technológiával. Mindezek mellett vagy inkább ellenére az elmúlt három évben Veresegyházon megháromszoroztuk termelésünket; tavaly 1500 milliárd forint árbevételt értünk el.

Milyen technológiai újítások segítik a növekedést, adnak versenyelőnyt?

A csúcserőművek szerepe a bizonytalan energiaellátású területeken különösen fontos.  Amikor 2011-ben a Hainan tájfun végigsöpört Indonézián, keresztülment egy egységünkön is. Két nappal később újra üzembe helyeztük, ellátta a mellette lévő kórházat villamos energiával és az egész sziget odajárt mobiltelefont tölteni. 

A károsanyag-kibocsátás nagymértékben függ attól, hogy milyen hőmérsékleten égetjük a szénhidrogéneket. Ha túl magas a hőmérséklet, nagyon sok nitrogén-oxid (NOX) képződik. Ezért sokszor gőzbefecskendezéssel hűtjük az égést. Mi elértük, hogy a gáz és levegő keveredése olyan legyen, hogy jobban szabályozható, tökéletesebb az égés. Nem kell olyan magas hőmérsékletet elérnünk, de mégis kimagasló a hatékonyság, s így nem kell vizet befecskendezni. Ez a sivatag közepén, ahol nagyon drága, vagy hiánycikk a víz, például Algériában, Izraelben, különös jelentőségű. 

Ezen fejlesztések know-how-ja mennyire kötődik Magyarországhoz?

Egy világszintű ökoszisztéma részei vagyunk. Több nemzet mérnökei dolgoznak együtt a világ számos pontján. Amit mi tudunk, az az, hogy hogyan kell megvalósítani az adott ötletet. Olyan technológiákat használunk a gyártásban, amit a világon nagyon kevesen.  Évente 3500 darab (egyenként egy Audi A8-as értékével megegyező) állólapátot gyártunk turbinákhoz. Az autógyárak forgácsoló szerszámaik élettartamát ezer darabban mérik, a mi mérőszámunk másodperc. Azok az anyagok, amelyeket mi megmunkálunk képesek ellenállni az extrém hő- és nyomásviszonyoknak, és sajnos ellenállnak a megmunkálásnak is. Ezért csak idén, 10 milliárd forint értékű technológiai beruházást hajtunk végre gyárunkban.

Egy hatékony technológia (fejlesztése) sokba kerül. Hajlandóak megfizetni, széles a kereslet?

Minden nemzetgazdaság saját energiaportfoliójában gondolkodik. Ahol beleilleszkedik, ott el lehet adni. Az energia előállításnak nincsen Szent Grálja. Van, akinek a hatékonyság a lényeg, mert drága a primer energiahordozó. Másnak, aki ki tudja termelni a saját földgázát, de nem tudja eladni, az a fontos, hogy viszonylag olcsó legyen a beruházás.  

És a GE mindkettőnek tud megoldást adni?

Vagy mind a tizenötnek. Ez a gyár éppen azért fejlődik, mert egy nagyon széles portfoliót tud kialakítani. Ez a GE Power legnagyobb nem amerikai gyára. 

Milyen problémákra keresnek megoldást a vevők és hogyan követi le ezeket a gyár?

Sokat beszélgetünk arról, hogyan tudnánk hatékonyabbá, sikeresebbé tenni termelésünket. Most például ún. power barge-okon (power ship) dolgozunk: ezek olyan erőművek, amelyek hajókon vannak, azért, hogy egy szigeten, ahol nagyon drága a föld, ne kelljen területet foglalni. Vannak olyan vevők, akiknek az a fontos, hogy az erőmű a lehető legkisebb helyet foglalja el. 

GE Magyarország

A GE Power a GE nemzetközi vállalat legnagyobb, energiával foglalkozó ágazata. A veresegyházi gyár, a Gas Power Services egységhez tartozik, elsősorban/többek között gázmotorokat, gázturbinás erőművek turbináihoz szükséges alkatrészeket gyárt, javít és exportál a világon mindenhová. Sok megrendelésük érkezik katasztrófa sújtotta vagy poszt-háborús övezetekből, ahol az energiaellátás és a villamos energia infrastruktúra hiányos. Számos mobil egységet szállítottak például Algériába, Irakba az Arab tavasz után vagy Fukusimába, gyakorlatilag bárhová, ahol a kieső energiát pótolni kell. 

A kombinált ciklusú gázturbinás erőművekbe a turbina azon részét gyártják, ahol a gázégetés történik (tűztéri berendezések) és a lapátnak a legmagasabb hőmérsékletet kell kibírnia. Az alkalmazott technológia specialitása miatt ez különösen jól jövedelmező üzletág.

A cég karbantartást is vállal az általa gyártott termékekre. A megrendelőkkel közvetlen kapcsolatban a veresegyházi egység idén 1700-ra bővülő munkavállalójának 300 hazai és külföldi értékesítő végző munkatársa van.  A termelés három műszakban 24/7 történik, a hazai szaktudás és minőség eléri a hasonló méretű Egyesült Államokbeli testvérgyárét, ám itthon sok esetben versenyképesebb áron gyártanak, mint kinn. Részben ennek köszönhető, hogy az elmúlt öt évben a gyár megháromszorozta kapacitását, s tavaly 1500 milliárd forintos árbevételt könyvelt el. 

A kerekeken guruló TM egységeink egyszerre 50 és 60 hertzesek. A frekvenciaváltó hatékonysága lehetővé teszi, hogy mindkét frekvencián működjenek. Sok vevőnek öt-tíz évig van legfeljebb szüksége egy erőműre. S mivel mobilis, ha már nem használja, a világon bárhol el tudja adni. (Ezek egyébként földgázzal és kerozinnal is tudnak működni.) 

Melyik termékből készül a legtöbb a gyárban? Mi az, ami a leginkább hangsúlyos, akár értékben?

Éppen az a lényeg ebben a gyárban, hogy nincs ilyen, elég fajsúlyos valamennyi.  Ha azt mondom, hogy az alkatrészgyártás néhány százalékkal meghaladja az erőművi gyártást, akkor nem valós a kép, mert az erőművi gyártás önmagában működik, az alkatrész pedig szolgáltatáshoz kapcsolódik. Készlet tekintetében az erőművek a legnagyobb. 

Hatással van megrendeléseikre, ha egy ország energiapolitikája változik? Például amikor a németek döntöttek az atomenergia kivezetéséről?

Nem feltétlenül, mert mindenki vált. Az egyik visszaesik, a másik felmegy. Amikor az európai erőműveket kezdték bezárni, az afrikai vagy amerikai termelés ugrott meg. Jól kiegyensúlyozzák egymást. 

Mi a helyzet az energia árak alakulásával, az olaj vagy a gázár esése hogyan hatott a termelésre?

Egyes vevőink megrendelési volumene visszaesik az olcsó olajár miatt, másoké növekszik. Ezért érdemes széles portfoliót fenntartani. A mindennapi gyakorlatban ez „macerás”, de hosszú távon elég komoly versenyelőnyt jelent, hogy nem vagyunk gégecsövön rákötve egyetlen technológiára sem. 

Ez a versenyelőny sosem akkora, hogy hátradőljenek?

Mindenki irigyel bennünket, hogy a világpiacra gyártunk. Sokat dolgoztunk minden egyes darabért, ami lenn van az üzemben, s nagyon sokat szeretnék ezt helyettünk csinálni. Ez egy nagyon erős piac: csodaszámba megy, hogy egy magyar cég állja meg ennyire a helyét. Nem hinném, hogy egy hasonló méretű német, japán vagy koreai hátterű cégben magyar emberrel beszélgetne ebben a székben. Ez egy magyar gyár. 

Mi lesz a következő energetikai újítás, ami akár felforgathatja a piacot? Vagy maradunk a megbízható, egyre jobb hatékonyságú üzemeknél?

Felforgató a hatékony energiatárolás lehet. Az akkumulátorok hatékonysága azonban nem növekszik olyan mértékben, mint például a processzorok számítási kapacitása. A tárolást ma még sokan – igen komoly emberek – „loose ball”-nak tartják. A GE egy külön üzletága is foglalkozik vele. Ám nemcsak arról kell beszélni, hogy mi termel energiát, hanem, hogy mi mennyit használunk. Gyakran kerékpárral járok dolgozni, nem pusztán azért mert edzés, hanem mert üzemanyagot takarítok meg vele. Erről sosem beszélünk, mert kényelmetlen. Elvárjuk, hogy megoldják helyettünk. 

 

 

 

  Végh Zsófia
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.