NRGreport
Menü

Csökkent a Mol alaptőkéje

A cégbíróság bejegyezte a Mol Nyrt. alaptőkéjének két százalékos csökkentését, amelyről a magyar olajkonszern éves rendes közgyűlésén döntött - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján szerdán közzétett tájékoztatásban.

A közlemény szerint a társaság alaptőkéje így a korábbi 104,5 milliárd forintról 102,4 milliárd forintra csökkent, 2 090 381 darab, 1000 forint névértékű, "A" sorozatú, a társaság tulajdonában álló törzsrészvény bevonásával.

A leszállítást követően az energiaipari vállalat tulajdonában 5,4 millió "A" sorozatú, valamint 578 "C" sorozatú törzsrészvény maradt.

A Mol korábban az alaptőke leszállítását azzal indokolta, hogy a Mol 2016. március 20-i hatállyal felmondta a Magnolia Ltd-vel 2006. március 20-án megkötött swap szerződést, így sajátrészvény tulajdona várhatóan 7,2 százalékra növekszik. Mivel a Mol pénzügyi helyzete stabil, készpénztermelő képessége magas, mérlege erős, nincs szüksége saját tőke típusú finanszírozásra befektetései és a növekedése finanszírozásához.

Forrás: MTI