NRGreport
Menü

Pályázat: szakértelmét ajánlja az E.ON a civil szektornak

E.ON Erőforrás címmel írt ki pályázatot az E.ON az Önkéntes Központ Alapítvány (ÖKA) közreműködésűével - magyarországi civil szervezeteknek szeretnének segíteni szaktudásukkal az energetikai nagyvállalat munkatársai.

A kezdeményezés célja, hogy olyan tudásterületeken segítsenek az E.ON-osok a civileknek, amelyeken az E.ON munkatársak magas szintű ismeretekekkel rendelkeznek, viszont a nonprofit szervezeteknél még nem állnak rendelkezésre a szükséges erőforrások. Az első E.ON pro bono maraton helyszíne Székesfehérvár – pályázni azonban földrajzi megkötés nélkül lehet.

„A civil szféra ma még sok esetben azért nem tudja a tevékenységeit professzionálisan működtetni, mert hiányoznak a szervezetekből a szakértők, akik hatékonyabbá tehetnék a működésüket. Erre a helyzetre válaszol az E.ON felhívása.” – jellemzi a kiinduló helyzetet F. Tóth András, az Önkéntes Központ Alapítvány ügyvezető igazgatója. A program keretében egy napos „pro bono maraton” köré szervezve a kiválasztott civil szervezetek egy-egy fejlesztésre váró projektjeit segítik majd az E.ON önkéntesei.

„Az önkéntes munkának ma már nagy hagyománya van az E.ON-nál, az elmúlt három évben 2234-en végeztek önkéntes munkát 14400 órában - ezzel járulva hozzá a közvetlen vagy tágabb környezetükben lévő közösségek mindennapjainak szebbé tételéhez. Elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy még egy felsőbb szintre lépjünk: szakértelmünket ajánljuk fel s örömmel csatlakozunk a jó, a közösség számára fontos ügyekhez.” – mondta el a kezdeményezésről Károlyi Zsuzsanna, az E.ON marketing kommunikációs vezetője.

A pro bono nap újdonsága, hogy az E.ON-os munkatársak most nem két kezük munkáját, hanem szakértelmüket ajánlják fel civil vagy nonprofit szervezeteknek. A támogatott szervezetek kiválasztása pályázat útján történik, szeptember 12-ig várják a jelentkezéseket. A nyertes pályázók lehetőséget kapnak arra, hogy egy előre meghatározott közérdekű projektjükről előzetesen egyeztessenek, majd egy napig együtt dolgozzanak az E.ON szakértői csapatával. A pro bono napot a nap eredményeit bemutató prezentáció zárja.

Az E.ON önkéntesei az alábbi területeken ajánlanak professzionális segítséget:

•             Üzleti és pénzügyi tervezés

•             Villamos energiával és/vagy földgázzal kapcsolatos műszaki és biztonságtechnikai ügyek

•             Folyamatszervezés, projektfejlesztés és innováció

•             HR, szervezetfejlesztéssel kapcsolatos kérdések

•             Kommunikáció és marketing

A pályázati kiírás és jelentkezés lap elérhető a www.eon-hungaria.com és a www.onkentes.hu oldalakon.

Forrás: NRGreport