Fenntarthatóság

Szélerőmű beruházásba fogott a Roszatom

NRGreport | 2016.07.15. 09:14

A Roszatom orosz energetikai óriás folyamatosan bővíti a portfólióját. Vladislav Bochkov, a társaság alelnöke most azt jelentette be, hogy a Roszatom akar az a cég lenni, mely Oroszországot felzárkóztatja a világelithez a szélenergiatermelésben.

A Daily Sun cikke szerint komoly projektről van szó, amely megfelel annak a feladatnak, amit a társaság 2013-ban kapott, konkrétan, hogy dolgozzon ki tervet Oroszország nem nukleáris energiatermelésére.

Ennek megfelelően az évtized végéig 610 megawatt szélerőművi kapacitással járul hozzá a Rszatom az országos hálózathoz – közölte a társaság. A tervezett költség 1,3 milliárd dollár. A főként Krasznodar, Rosztov és Sztavropol környékére tervezett szélparkok már 2018-tól megjelenhetnek, az első évben 150 megawatt építését és rendszerbe illesztését ígéri a társaság. Ezt követően egyenletesen növekvő lépésekkel haladnának a tervezett 610 megawatt felé: 2019-ben 200, 2020-ban 260 megawatt építése szerepel a tervekben. Ez azonban a jelek szerint csak az első lépés: a cég azt is bejelentette, hogy a nemzetközi mezőnyhöz szeretnék felzárkóztatni Oroszországot zöldenergiában.

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.