Vállalatok

Új céggel bővül a MET Csoport portfóliója

NRGreport | 2016.07.26. 08:23

Áramszolgáltatót vásárol Romániában a svájci székhelyű MET Csoport. A társaság a Repower teljes helyi tevékenységét átveszi, beleértve a vállalat alkalmazottait is. Az akvizíció a MET közép-európai növekedési stratégiájának felgyorsulását jelzi.

A MET Csoporthoz kerül a Repower teljes, a román versenypiacon mintegy 5 százalékos részesedéssel bíró leányvállalata. A tranzakció várhatóan 2016. szeptemberben zárul, és a villamosenergia-szolgáltató ezután is a megszokott módon működik tovább. A MET már 2009 óta jelen van Romániában – áll a társaság közleményében.

„Folyamatosan keressük az olyan üzleti lehetőségeket, amelyek tovább erősítik főbb európai tevékenységeinket. A Repower helyi leányvállalatának átvételével tovább bővül a MET térségbeli kiskereskedelmi portfóliója. A már meglévő romániai áram- és gázüzletágunk adta szinergiák pedig lendületet adnak növekedési terveinknek” – mondta Pozsgai Péter, a MET Csoport stratégiáért és üzletfejlesztésért felelős vezetője.

A Repower 2010-ben lépett be a román piacra, ahol kis- és középvállalatoknak nyújt villamosenergia-szolgáltatást. A leányvállalat eladása része a társaság tavaly meghirdetett átszervezésének, amelynek során a Repower nagyobb hangsúlyt fektet a svájci és olasz piacokra.

A MET az európai energiakereskedelem egyik vezető vállalata. A svájci központú cégcsoport az európai földgáz-, áram- és kőolajpiacok aktív szereplője. A MET a leányvállalatai révén 10 országban van jelen, 21 nemzetközi kereskedési ponton és 25 ország gázpiacán kereskedik. Jelentős végfogyasztói ügyfélkörrel bír Magyarországon, Horvátországban, Romániában és Szlovákiában.

A Repower AG svájci központú nemzetközi energiavállalat, főbb piacai Svájc, Németország és Olaszország. A cégcsoport tevékenysége a teljes értékláncot lefedi, az áramtermeléstől az energia-kereskedelmen és a hálózatfenntartáson keresztül a gáz- és villamosenergia-szolgáltatásig. A társaság a svájci piacon az energia-kereskedelemre, az erőmű-üzemeltetésre, az értékesítésre és a közműcégeknek nyújtott szolgáltatásokra összpontosít. Olaszországban kis- és középvállalkozások, valamint közintézmények áram- és gázellátásával foglalkozik.

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.