Vállalatok

Air France-KLM: kevesebb az utas, csökken az árbevétel, mégis nőtt az eredmény

NRGreport | 2016.07.28. 09:11

Csökkenő árbevétel mellett is növelni tudta üzemi eredményét az első félévben 2015 első hat hónapjához képest a francia-holland Air France-KLM légitársasági csoport, amely a két légitársaságon kívül a regionális Hop! és a diszkont Transavia tulajdonosa.

A csoport első féléves pénzügyi jelentése szerint az árbevétel 2,6 százalékkal 11,8 milliárd euróra csökkent, ugyanakkor a megfelelő kapacitáskezelés, és az egy utaskilométer előállítási költségének 8,5 százalékos csökkenése miatt az üzemi eredmény 218 millió euró nyereség lett, szemben a tavalyi 238 millió veszteséggel.

Az Air France-KLM adózott eredménye az első félév végén 24 millió euró veszteség volt, amely 407 millió eurós javulást jelent az előző évi 431 milliós veszteséghez képest.

A személyszállítási üzletág a terrorizmus és a sztrájkok miatt 2,6 százalékkal kevesebb árbevételt generált, de az üzemi eredmény így is 431 millió euróval jobb lett és 319 millió euró nyereséggel zárt. Javult az eredménye, de veszteséges maradt a légiáru-szállítási üzletág, valamint a Transavia diszkont leányvállalat.

A jelentés szerint a második negyedévben csak a kerozinköltségek közel félmilliárd euróval csökkentek az alacsony üzemanyagár miatt, és a csoport eladósodottsága is csökkent 300 millió euróval.

  NRGreport
Címkék
#Air France   #kerozin   #KLM   #légiipar   #repülés  
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.