NRGreport
Menü

Nőttek a Mol Románia eladásai az első fél évben

Tizenhat százalékkal nőttek a Mol Románia kiskereskedelmi eladásai az idei első fél évben a tavalyi hasonló időszakhoz képest - derül ki a Mol csoportnak pénteken a tőzsdéhez eljuttatott jelentéséből.

Az üzemanyagok, a kenőanyagok és a folyékony gáz értékesítése 311 ezer tonnát tett ki, ami 16 százalékos növekedésnek felelt meg. A vállalat közlése szerint a kedvező romániai gazdasági helyzetnek köszönhető a bővülés. A gázolaj értékesítése 16 százalékkal, 223 ezer tonnára nőtt, míg a benzin eladása 13 százalékkal, 78 ezer tonnára bővült.

A második negyedévben a gázolaj értékesítése 14 százalékkal, 119 ezer tonnára nőtt, a benzinből 42 ezer tonnát, vagyis 11 százalékkal adtak el többet a tavalyi hasonló időszakhoz képest.

Tavaly 17 százalékkal nőttek a Mol Románia kiskereskedelmi eladásai az előző évhez képest. Akkor a növekedést főként az olasz ENI romániai benzinkútjainak felvásárlásával érték el.

A román országos statisztikai intézet szerdán közölte, hogy az üzemanyag kiskereskedelmi eladása Romániában 11,4 százalékkal nőtt az idei első fél évben a tavalyi hasonló időszakhoz mérten. A Mol Románia több mint kétszáz töltőállomást működtet Romániában, és tavaly elérte a 15 százalékos piaci részesedést.

Forrás: MTI

NR címlapCímlap

Nincs esély a globális klímaszolidaritásra?

Fenntarthatóság Willem H. Buiter, a Citigroup volt vezető közgazdásza, a Columbia Egyetem vendég-professzora, Copyright: Project Syndicate, 2020 | 2020-02-21 05:57
Nincs esély a globális klímaszolidaritásra?

bővebben »

A Tesla titka 2.

A Tesla titka 2.
Vállalatok Szabó Dávid, a Hold Alapkezelő portfóliómenedzsere2020-02-20 05:59

bővebben »

Még több cikk »