Trading

Kórházba vitte beteg sofőrjét az önvezető Tesla

NRGreport | 2016.08.08. 14:19

Egy amerikai Tesla-tulajdonos vezetés közben lett rosszul és ahelyett, hogy a mentőket hívta volna, az autopilot segítségével jutott el a kórházba. 

Az amerikai Joshua Neally a Springfieldben lévő irodájából a közeli Bransonba tartott Tesla Model X típusú autójával. Épp felhajtott az autópályára, amikor hirtelen éles fájdalmat érzett a gyomrában és a mellkasában. 

A mentők értesítése helyett a jogászként dolgozó Neally úgy döntött, hogy az autóba épített önvezető rendszer segítségével próbál egy kórházat találni a közelben. Mintegy 20 mérföld megtétele után a kocsi a kórház bejáratához vezető úthoz ért. Neally ezután manuálisan állt be a parkolóba az autójával és bejelentkezett a kórházba.  A vizsgálatok alapján tüdőembóliát kapott és az orvosok szerint szerencséje van, hogy túlélte az utat. 

A Tesla önvezető rendszere, amely automatikus sávváltásra és a forgalom követésére is képes, komoly kritikákat kapott az elmúlt időszakban az Egyesült Államokban, mert több baleset is történt az autopilot működésének hibái miatt – írja a BBC News

A Teslának minden pozitív hírre szüksége van a napokban, ugyanis a cég által közzétett gyorsjelentés alapján sokkal nagyobb veszteséget szenvedett el a vállalat, mint amire korábban számítottak. 

A cég árbevétele 1,6 milliárd dollárra nőt, ami 30 százalékkal nagyobb, mint az egy évvel korábbi érték. Ugyanakkor az elemzői várakozásokhoz képest rosszabb eredmény született. Nettó eredménysoron a Tesla közel 150 millió dolláros veszteséget szenvedett el, ami 1,06 dolláros egy részvényre jutó veszteséget jelentett, az elemzők viszont 87 millió dolláros veszteségre számítottak a nettó eredmény tekintetében és 0,52 dolláros egy részvényre jutó veszteségre.

  NRGreport
Címkék
#Tesla   #Tesla Model X  
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.