Fenntarthatóság

Zöld utat kapott a világ legnagyobb tengeri szélerőműve

NRGreport | 2016.08.17. 13:36

A brit kormány bejelentette, hogy fejlesztési hozzájárulást nyújt a Yorkshire partjainál épülő a Hornsea Project Two tengeri szélerőmű megépítéséhez, ami a világ legnagyobb ilyen létesítménye lesz. 

A kormányzati támogatást Greg Clark, energiaügyi és ipari fejlesztési miniszter jelentette be. A 300 turbinából álló szélpark 89 kilométerre épül majd meg Yorkshire partjaitól. A fejlesztés teljes költsége várhatóan 6 milliárd font lesz. 

A szélerőmű teljes kapacitáson 1800 megawatt elektromos áram termelésére lesz majd alkalmas, amellyel 1,6 millió háztartás energiaigényét lehet majd fedezni. Az építkezés 2000, a működtetés és karbantartás pedig 580 új munkahelyet teremt. 

A szélerőművet a SMartWind fejleszti, amely a dán DONG Energy tulajdonában van. A dán anyavállalat közleményében üdvözölte a döntést és tanulmányozza a támogatás részleteit. 

A brit kormány azt is közölte, hogy az évtized végére 10 gigawattnyi elektromos áram termelésére elegendő tengeri szélerőművet szeretne rendszerbe állítani – írja a CNBC

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.