NRGreport
Menü

Kína keresztbe tesz az elektromos autós startupoknak

Kínában a jelenlegi 200-ról tízre csökkentenék az elektromos autókat fejlesztő startupcégek számát - idézi a Bloomberg hírügynökséget az Index. 

A nem mindennapi lépéssel az a célja a pekingi vezetésnek, hogy a hatalmas kereslettel bíró kínai elektromosautó-piacon csak az igazán erős cégek maradjanak talpon. A fejlesztéssel foglalkozó cégek nagy száma nemcsak azért ugrott meg, mert hatalmas a kereslet a környezetbarát kocsik iránt, hanem a jelentős állami támogatósok miatt is. 

Éppen utóbbi miatt sok befektető szállt be az üzletbe és nem kevesebb mint 2 milliárd dollárnyi jüan érkezett a fejlesztő statupokhoz. Kínában jelenleg 4 ezer modell fejlesztése zajlik, a kínai kormány pedig attól tart, hogy a próbálkozók egy része valójában alkalmatlan a feladatra. 

Hiába a sok cég, egyelőre csupán két vállalat kérte, hogy az állam engedélyezze számukra a gyártást és további három vállalkozás készül hasonlóra. Ha tényleg megvalósul a korlátozás, akkor a szabad helyek várhatóan hamar betelnek - írja az Index

Forrás: Index