Trading

A Tesla-részvények áresését hozhatja az egyesülés

NRGreport | 2016.09.02. 13:05

Már nagyon közeli a Tesla és a SolarCity egyesülése, amely amiatt is rendkívül sürgős, hogy a SolarCity igen nagy sebességgel égeti el a pénzt. A SolarCity pénzeszköz-állománya 300 millió dollárral csökkent az elmúlt egy év folyamán, és a második negyedév végére alig valamivel 160 millió dollár fölött volt a pénzeszköz-állománya.

A Tesla és a SolarCity együttesen igen jelentős, 2,5 milliárd dolláros negatív cash-flow-t halmozott fel az elmúlt 12 hónapban. A Tesla tervei szerint tőkeemelést hajtanak végre vagy hitelt vesznek fel 2016 végéig, a piaci kondícióktól függ, hogy melyik utat választják. A Saxo Bank szakértője, Peter Garnry véleménye szerint ez rövidtávon egyértelműen negatívan fog hatni a Tesla részvényeinek árára, amely már most is esésben van.

A szakértő szerint a részvények árának esése legalább a júniusi mélypontig, a 190 dolláros szintig fog tartani, és ha ezt is áttöri az ár, akkor könnyen lemehet 180 dollárig – ez a szint egyfajta konszenzust jelent a Tesla short oldalán, a cég kilátásait negatívan látó elemzők közül is sokan ezt tartják a Tesla fair értékének. Ezért is valószínű, hogy a 190 dolláros szint letörése után a részvényár gyorsan megteszi az utat a 180 dolláros szintig. Az egyesüléssel kapcsolatos események egyértelműen a Tesla-shortolókat fogja támogatni rövidtávon, mondta Garnry.

  NRGreport
Címkék
#elektromos autó   #Solar City   #Tesla  
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.